Hurtigt pandebrød til bål og grill

Pandebrød til pande og grill

– og et genialt gemmested til lækre havegrillede pølser

Det er tid til at trække børnene med i havekøkkenet.

De små runde brød får pletter. Ikke noget der er skidt eller et problem, men mørke pletter breder sig på det lyse dejskind i takt med at de får sig en gang varme og røg på grillen.

Læs også: Grønt på grill

 

Det er tid til at trække madlavningen ud i haven, og når menuen står på pandebrød på grill med økologiske pølser, stopfodret med frilandsgris og oregano, så er det ikke svært at få Malthe med til madlavningen, og som spejderdreng er der få nemme tricks til at få ham i sving.

Pandebrød i havekøkkenet

Vi har lidt birketræ, lidt træflis, nogle tændstikker, hvem vil sørge for, at vi får tændt op i grillen?

Vupti, så er Ipaden lagt til side, og han er i fuldt sving med at ”lege” grillen i gang. Men først skal der laves brød, og de små lækre pandebrød er noget af det nemmeste, og mest smagfulde når der skal laves mad i haven. En slags snobrød som brød, og sådan smager de også. De kan bruges til pølser, til alt der kan tåle en gang brød, og skulle det svipse med aftensmaden, så er de ekstremt lækre med en gang syltetøj på ryggen til morgentid. Det er nemlig ikke så dum en ide, at få tændt op i grillen til morgenmaden. En fed måde at starte en tirsdag morgen på.

Læs også: lækker laks på bål

Opskrift på pandebrød

Rør 15 gram gær i 2 dl. Vand/mælk og tilsæt 1 tsk havsalt og olie. Tilsæt 5 dl hvedemel, lidt af gangen, imens dejen røres sammen med en ske. Når dejen er rørt stilles den til hævning i minimum 30 min med et viskestykke over skålen.

Tag en tur i haven og saml skvalderkål, brændenælder, ramsløg eller urter fra haven, og hak dem fint før de puttes i dejen.

Fremgangsmåde

Mel på hænderne og på bordet. Ælt hurtigt dejen sammen med den ene hånd i skålen, og del dejen i 6-7 stykker. Lad børnene forme små runde brød, de kan skrive brødnavne på med mel og kom så lidt olie eller smør på en pande, helst en af støbejern, som kan tåle bålet eller grillen. Husk at brødet skal have høj varme, og du skal være over dem, for de skal kun have 2 – 4 minutter på hver side, afhængig af hvor tykke de er.

Prøv jer frem med munden, når I skal finde ud af hvornår brødene er klar.

Læs også: Nektarinsalat med spinat, timian og mandler

Pandebrød

Tekst  Martin Hoffmann Kønig, Borneferie.dk

Foto  Martin Hoffmann Kønig, Borneferie.dk

borneferie

Børneferie

Borneferie.dk er hjemmesiden for klatrende mødre, fædre med koncentrerede blikke mens de snurrer bjælker sammen til familiens tømmerflåde, og svedige børn, der hylende svinger sig i regnskovens klæbrige lianer eller tilbereder havens frugter over eget bål. Vi er dem alle sammen.

Borneferie.dk dyrker den gode historie, hvor familier fortæller historier om at rejse og bruge naturen med børn til andre familier. Historier, der ægger lysten til selv at drage af sted, og til at dele sine erfaringer og oplevelser med andre, som en væsentlig del af det gode familieliv.

Borneferie.dk vil gennem ideer, tips og fortællinger gøre det nemmere, at være aktiv børnefamilie.