Langtidshævet grydebrød på gasgrill

Ingredienser

  • 4 dl vand
  • 5 g gær
  • 100 g grahamsmel
  • 100 g fuldkornshvedemel
  • 300 g alm. hvedemel

Læs også: Få bund i de fastbrændte madrester på den effektive måde

Fremgangsmåde

Rør gæren ud i vandet, kom melet i og rør det godt igennem i min. 5 minutter gerne på en røremaskine eller med en håndmixer. Kom saltet i og rør yderligere 2 minutter.

Lad dejen hæve i skålen dækket til i 11-12 timer.

Hæld nu dejen ud på bordet og ælt det godt igennem, evt. med lidt mere mel, hvis den er for klæg.

Fold hele tiden dejen ind over sig selv. Oppefra og ind mod midten, nedefra og ind mod midten, og ligesådan fra siderne, så du får arbejdet godt med luft ind i dejen.

Kom dejen i en skål, som er smurt med olie, dæk den til med et fugtigt klæde og lad den hæve i 2 timer.

Tænd kun den ene side af grillen, og læg en bagesten/pizzasten i den modsatte side.

Smør en støbejernsgryde med olie, kom låg på og sæt den ind på stenen.

Luk låget og lad gryden varme min. 15 minutter.

Grillen skal stå på 220 grader.

Vend nu dejen ned i gryden, læg låg på gryden og luk grill-låget.

Bag brødet i 10 minutter og drej så gryden en halv omgang, og bag det 10 minutter mere.

Tag låget af gryden, vend brødet i gryden, så bunden nu ligger opad og bag det yderligere 15 minutter.

TIP!

Brødet kan godt blive en lille smule mørkt i bunden, hvis du ikke kan lide det, kan du evt. lave nogle kugler af sølvpapir, som gryden kan stå på.

Læs også: Hurtigt pandebrød til bål og grill

Tekst  Gry Sara Windelev

Foto  Line Falck Christensen