Krydderurtesmør er skønt hele året og det er oplagt at bruge en rest krydderurter eller en rest smør til disse dejlige ruller, der snildt kan fryses.

Fremgangsmåde

Skyl og hak de ønskede krydderurter og rør dem i blødt smør.

Læg smørret på et stykke bagepapir og fordel det ud i en pølse, luk enderne af bagepapiret som en flødekaramel og frys det.

Når det skal bruges, skærer du blot skiver af smørret og kommer det i de varme grøntsager, på din bøf, fisk, kylling, i din sauce eller i din gryderet.

Holdbarhed ca. 2 uger på køl eller 3 måneder på frost.

Dildsmør

1/2 pakke smør (125 gr)

Skal af 1/2 citron

En håndfuld finthakket frisk dild

1/2 tsk salt

lidt peber

Ramsløgsmør

1/2 pakke smør (125 gr)

Skal af 1/2 citron

10-12 blade finthakket ramsløg

1/2 tsk salt

lidt peber

Læs også: James Prices hjemmelavede grillpølser

Tekst  Gry Sara Windelev

Foto  Line Falck Christensen