Madspild: Smider du også penge i skraldespanden?

Flere og flere bekymrer sig efterhånden om madspild, og det er rigtigt godt.

For der er absolut ingen grund til at smide madrester, der ikke er for gamle, ud. Og så er der oven i købet mange penge at hente, når man genbruge resterne.

Hjemme hos os køber vi meget sjældent pålæg, fordi vi altid lige laver lidt ekstra frikadeller, steg, kylling osv. Og så undgår vi også nitrit og alle e-numrene.

Her får du inspiration til pålæg fra gårsdagens aftensmad.

Steg lidt flere frikadeller.

Steg et par hakkebøffer mere.

Køb en steg som er 500 g større, end du plejer.

Rør resterne af din bagte fisk med lidt mayonnaise , skyr eller græsk yoghurt, lidt sennep og krydderurter.

Brug resterne af din kylling til hønsesalat (samme ingredienser som til fiskesalaten ovenfor) eller i en sandwich.

Kog lidt ekstra kartofler til kartoffelmadder.

Du kan sagtens lave humus af bønner og linser, det behøver ikke at være kikærter.

Her er min frokost:

Hønsesalat af kyllingen fra i forgårs og oksebryst med peberrod og pickles fra i går.

Velbekomme!

grysgryder

Madbloggen GrysGryder

“Jeg er kok og fortæller om min madglæde og mad — og giver dig tips og tricks og opskrifter. Når jeg rejser bringer jeg mine madreportager på bloggen, jeg husker dig på årstidens frugter og grønt og fører dig ind i en verden, hvor køkkener dufter af hjemmebag, steg og frikadeller. Jeg laver også sjov slik.” Gry voksede op på Lolland, hvor hun var med, når dyrene blev slagtet, og hvor hun gik på jagt i naboernes frugthaver.