10 hurtige snacks med overmodne bananer

Tip!

Opbevar altid dine bananer i en frugtskål og ikke i køleskabet. Skindet bliver hurtigere mørkt i kulden.

Skulle du alligevel ende med mørke overmodne bananer, kan du enten skære dem i skiver og fryse dem til senere brug – eller lave en af disse 10 skønne snacks.

1. Bananchips

Hjemmelavede chips smager bare bedre end dem, man køber. Skær din banan i milimeter-tynde skiver, læg dem på bagepapir og bag dem på 100 grader i cirka 1 time. Luk af og til fugten ud af ovnen undervejs ved hurtigt at åbne og lukke ovndøren.

2. Bananpandekager

Et stensikkert hit! Laves som du ellers ville lave dine pandekager – bare med most banan i dejen.

3. Banan-is

Blend 3-4 bananer i skiver sammen med kornene fra en stang vanilie. Frys ned og nyd.

4. Banan og mælke-is

Skær bananer i skiver og frys dem ned. Blend med lidt mælk, så du får en cremet konsistens og servér.

5. Banan-trøfler

4 moste bananer, 50 gram kakaopulver og 100 gram smeltet mørk chokolade. Det hele blandes godt sammen og stilles i køleskabet. Når massen er stivnet, kan den formes som små kugler og eventuelt overtrækkes.

6. Bagte bananer

Halvér bananen (med skræl) på langs, men ikke helt igennem. Læg chokoladeknapper i midten og pak hver banan i folie. Bag ved 200 grader i cirka 20 minutter og server med vanilieis.

7. Banan-smoothie

Blend 1 banan, 1 tsk. honning og ca. 2,5 dl mælk. Server med hakkede nødder på toppen.

8. Arme riddere med bananmos.

Pisk 1 æg, lidt mælk og bananmos i en dyb tallerken og vend en skive brød i. Steg gylden på en varm pande.

9. Banan og serranosandwich

Rist en skive brød og læg bananskiver på (skåret på langs). Drys med karry. Læg derefter en skive serranoskinke ovenpå bananen, drys igen med karry og læg en lille smørklat på toppen. Bag ved 200 grader i cirka 15 minutter. Det smager himmelsk.

10. Havregrød med banan

Mos bananen og bland den med din varme havregrød. Servér med et drys kanel og lidt hakkede valnødder.

Tip!

Har du fået lyst til at prøve en af ideerne, men ikke har overmodne bananer på lager, kan du lægge et par bananer med skræl i ovnen og varme dem lidt.

Der findes derudover et hav af skønne kager og brød med banan – søg bare på banankage eller bananbrød og bag amok.

Tekst  Gitte Højbjerg