Æggestand med krydderurter og bacon

Skal morgenbordet være ekstra velsmagende? Så skal du prøve denne opskrift på æggestand med krydderurter og bacon.

En god morgenmad kan kickstarte dagen og sætte hele sanseapparatet i gang. Derfor giver vi dig her en nem opskrift på velsmagende æg, som med sikkerhed vil tilfredstille dine morgenmadsgæster! Denne cremede æggestand smager nemlig meget bedre end den traditionelle kolde røræg, der hurtigt bliver tør og kedelig!

Det skal du bruge

Opskrift til 4 personer

  • 4 æg
  • 1 dl fløde
  • Salt og peber
  • 1 bundt dild
  • 1 bundt purløg
  • 25 g revet emmentaler
  • 1 rødløg
  • 125 g bacon

Læs også: Unger.. skal vi ha´ bananasplit til morgenmad?

Sådan gør du

  1. Tænd ovnen på 175°C. Smør et ovnfast fad med olie. Pisk æg og fløde sammen med salt og peber.
  2. Hak krydderurter og pisk dem i.
  3. Hæld æggemassen i fadet. Drys med revet emmentaler.
  4. Kom æggestanden i ovnen i 30 minutter.
  5. Pil rødløget og skær det i tynde både. Skær bacon i grove tern. Svits bacon på panden sammen med løg i 6-8 minutter.
  6. Skær æggestand i stave og anret bacon og løg ovenpå…

… Og servér!

Opskriften er skrevet af Marie Melchior & Betina Hastoft. Find endnu flere nemme og lækre opskrifter i kogebogen Morgenmad – Spis dagen godt i gang, der guider dig til god og sund morgenmad i alle tænkelige morgensituationer. Bogen er udgivet af Muusmann Forlag og koster 200 kroner.

Læs også: Chili-rabarber marmelade

Tekst  Marie Melchior & Betina Hastoft

Foto  Betina Hastoft