Ale-marineret frilandskylling med champignonsauce

Efterår rimer på øl, både i glasset og som ingrediens i måltidet. Vi er så heldige, at der i vores lille land produceres og findes talrige gode øl, hvoraf mange er rigtig gode i maden. Her får du opskriften på en lækker frilandskylling marineret i ale.

Ale-marineret frilandskylling med champignonsauce 

Opskrift til 4 personer)

  • 1 frilandskylling

Lage

  • 1 ½ l ale
  • 2 stængler frisk rosmarin
  • 1 håndfuld frisk timian
  • 100 g honning
  • 1 økologisk citron (skal og saft)
  • 8 fed hvidløg
  • 1 spsk. salt
  • 1 tsk. peberkorn

Læs også: Hjemmelavede tortillaer med pulled stout ossobuco

Tilberedning

  • 20 g smør
  • frisk rosmarin og timian, ca. en lille håndfuld af hver.
  • 1 pakke champignoner
  1. Kom alle ingredienser i en gryde, kog lagen i 10 minutter og lad den derefter køle helt af.
  2. Læg kyllingen i lagen med brystet nedad, og læg den i køleskabet i 1-3 døgn. Kom evt. det hele i en frysepose, klem luften ud og bind knude på.
  3. Sæt ovnen på 220 grader.
  4. Tag kyllingen op af lagen, og læg den på en rist med en bradepande under. Gerne ovenpå rosmarinen og timianen fra lagen. Husk salt og peber både inde i og uden på kyllingen.
  5. Steg kyllingen i 15 minutter. Skru ned på 175 grader, hæld lagen i bunden af bradepanden, og giv den nu 20 minutter mere.
  6. Smelt smørret, og hak rosmarin og timian (gem lidt til champignonerne).
  7. Tag kyllingen ud, hæld det smeltede smør over den, og drys med de hakkede krydderurter.

Giv den 20 minutter mere.

  1. Imens kyllingen hviler, rister du svampene på en pande med resten af krydderurterne.

Hæld lagen ved, og lad det koge ind til passende smag og konsistens.

Ved servering hældes champignonsaucen over kyllingen.

Læs også: Squashsuppe med kantareller

Tekst  Gry Sara Windelev

Foto  Line Falck Christensen