Andebryst med blommer, shiitake og østerssauce

En lækker opskrift med andebryst og blommer, som uden tvivl vil vække glæde i hjemmet og som ikke kræver for mange timer i køkkenet.

Du skal bruge:

  • 2 stk. andebryst
  • 100 g shiitake-svampe
  • 4 store blommer
  • 200 g haricot verts
  • 1 fed hvidløg
  • 2 dl. østerssauce
  • Saft af en lime
  • 1 håndfuld frisk koriander

Læs også: Sort bønnesalat med persille og bagte rødbeder

Rids fedtet på dine andebryst, tilsæt kryderier og brun dem på en pande, fedt siden først.

Kog bønnerne al dente.

Kom andebrysterne i ovnen ved 180 grader i ca 12 minutter og lad dem hvile i minimum 5 minutter, før du skærer dem i skiver.

Del shiitake-svampene i kvarte og steg dem på panden ved høj varme, i lidt af andefedtet.

Fjerne stenen fra blommerne og skær dem i både

Riv hvidløget ned i svampene, og kom østerssauce på. Pres limen henover, og vend bønner og blommer i.

Sluk for panden. Skær andebrysterne i skiver og kom grøntasgerne henover, top med frisk koriander.

Læs også: Indiske garlic Naan i dit eget køkken

TIP

Du behøver ikke at komme fedtstof på panden, når du steger andebrysterne, de afgiver rigeligt fedt.

Ønsker du en mere kaloriefattig version, bruger du bare kyllingebryster.

grysgryder

Madbloggen GrysGryder

“Jeg er kok og fortæller om min madglæde og mad — og giver dig tips og tricks og opskrifter. Når jeg rejser bringer jeg mine madreportager på bloggen, jeg husker dig på årstidens frugter og grønt og fører dig ind i en verden, hvor køkkener dufter af hjemmebag, steg og frikadeller. Jeg laver også sjov slik.” Gry voksede op på Lolland, hvor hun var med, når dyrene blev slagtet, og hvor hun gik på jagt i naboernes frugthaver.