Andebryst med sprøde svær og grønkåls-waldorf

Grønkåls-waldorf er bare én af de mange lækre alternative retter med grønkål

Grønkålen indeholder rigtig mange fibre, alle de essentielle aminosyrer, et godt skud A-vitamin samt flere C-vitaminer end appelsiner, og blot 100 gram grønkål dækker ca. 20 procent af dit dagsbehov for kalk. Hvorfor ikke tilføje den sprøde og sunde kål i din waldorf-salat? Den er lækker til vildt, men også som her, til et andebryst med sprød svær.

Læs også: Rosmarin- og honningmarineret walisisk lammemørbrad med grønkålssalat

 

Andebryst med sprøde svær og grønkåls-waldorf

Opskrift til 4 personer

Du skal bruge:

  • 200 g fintsnittet grønkål
  • 2 æbler
  • ½ blegselleri
  • 100 g vindruer
  • 50 g valnødder
  • 175 g cremefraiche 18%
  • Skal og saft af ½ citron
  • 1 tsk. sukker
  • 1 granatæble
  • 2 andebryster

Sådan gør du:

  1. Skær forsigtigt skindet af andebrystet og skær det i strimler. Rist strimlerne sprøde på en pande.
  2. Brun andebrysterne i fedtet fra de sprøde andesvær, og steg dem i ovnen ved 175 grader i ca. 10 minutter. Lad brysterne hvile, inden du skærer dem i skiver lidt på skrå.
  3. Rist valnødderne i ovnen 8 minutter på 180 grader
  4. Rør creme fraiche, citron og sukker sammen, smag til med salt og peber
  5. Skræl æblerne i tern, snit blegselleri i fine skiver, del druerne og vend det sammen med den snittede grønkål ned i dressingen. Drys med de ristede valnødder og granatæblekerner.

I disse nul madspildstider er det også værd at bemærke, at grønkål kan holde sig i ca. 14 dage, hvis du opbevarer den på køl i en plastikpose på køl – husk dog, at kålen skal være helt tør. Læg evt. et stykke køkkenrulle i posen til at suge fugten.

Læs også: Rosmarin- og honningmarineret walisisk lammemørbrad med grønkålssalat