And er ikke kun til jul. Der findes masser af lækre opskrifter med and, som du kan lave hele året, én af dem får du her.

Du kan enten købe en hel and og bruge den som, den er, eller købe anden i lår og bryst. Det er billigst at købe en hel, og så er der mad til flere dage.

Opskriften her er til 4 personer, men vær opmærksom på, at 1 lår per person måske er for lidt, selv om det er både over- og underlår.

 
Andelår med rødløg og havtorn

Du skal bruge:

4 hele andelår
1 strøget spsk. sukker
1 spsk. salt
1 spsk. tørret rosmarin
1 spsk. tørret timian
1/2 tsk. sort peber

3 rødløg
1 kg kartofler
50 gram havtorn
evt. lidt honning

Læs også: Koteletter marineret i salviepesto med æbler og løg

Andelår med rødløg og havtorn

Bland sukker, salt, rosmarin, timian og peber sammen.

Drys blandingen på begge sider af dine andelår og kom dem på køl.

Marinér dem minimum 12 timer, gerne 24 og du kan sagtens drysse det på frosne lår.

 

Andelår med rødløg og havtorn

Steg lårene i ovnen 185 grader i ca. 2 timer.

Skær kartoflerne og rødløgene i både.

Når andelårene har fået en time, tager du noget af saften og kraften som er i bunden af fadet med lårene og hælder over kartoflerne og løgbådene, som du lægger i hver deres fad.

Sæt det hele ind i ovnen.

Andelår med rødløg og havtorn

Vend evt. havtornen i lidt honning.

Når løgene og kartoflerne har fået 15 minutter, tager du løgene ud, og vender havtorn i.

Stil dem tilbage i ovnen og giv dem ca. 15 minutter mere.

Tag nu også kartoflerne ud ( når de har fået 1/2 time), vend rundt i dem og stil dem tilbage i ovnen til de føles møre.Du kan sagtens undlade havtorn, hvis du ikke kan få dem. Jeg købte mine i Irma.

Læs også: Gedeost direkte fra stalddøren


Andelår med rødløg og havtorn

grysgryder

Madbloggen GrysGryder

“Jeg er kok og fortæller om min madglæde og mad — og giver dig tips og tricks og opskrifter. Når jeg rejser bringer jeg mine madreportager på bloggen, jeg husker dig på årstidens frugter og grønt og fører dig ind i en verden, hvor køkkener dufter af hjemmebag, steg og frikadeller. Jeg laver også sjov slik.” Gry voksede op på Lolland, hvor hun var med, når dyrene blev slagtet, og hvor hun gik på jagt i naboernes frugthaver.