Bagt æblekage fra Sydfyn
Denne dejlige bagte æblekage fra Sydfyn kan nydes med creme fraiche eller vanilie is
Opskrift til 1 kage på 18 cm i diameter
Ingredienser:
Råmasse
150 g smør
150 g sukker
3 æg
150 g mel
30 g Maizena
3 tsk bagepulver
2 vaniliestænger
Drys til bund og top
50 g smør
50 g sukker
80 g mel
1/2 tsk bagepulver
Fyld
2 store æbler
1 spsk kanel
Fremgangsmåde:
Råmasse
Smør og sukker røres godt sammen. Æggene kommes i ét ad gangen under omrøring. Mel, Maizena, bagepulver og vanille tilsættes, og massen røres igennem.
Drys og fyld
Ingredienserne blandes til ”smulder”.
Halvdelen af drysset kommes i bunden af en springform.
Råmassen hældes i formen.
Kanel drysses over råmassen.
Æblerne skæres i både og lægges ovenpå.
Resten af drysset kommes til slut ovenpå.
Bages i ca. 30-40 min. ved 170-180 grader.
Læs også: Fine lanterner du selv kan lave
Tekst Ole Kristoffersen, Lagkagehuset
Foto Line Falck Christensen