Denne dejlige bagte æblekage fra Sydfyn kan nydes med creme fraiche eller vanilie is

Opskrift til 1 kage på 18 cm i diameter

Ingredienser:

Råmasse

150 g smør

150 g sukker

3 æg

150 g mel

30 g Maizena

3 tsk bagepulver

2 vaniliestænger

Drys til bund og top

50 g smør

50 g sukker

80 g mel

1/2 tsk bagepulver

Fyld

2 store æbler

1 spsk kanel

Fremgangsmåde:

Råmasse

Smør og sukker røres godt sammen. Æggene kommes i ét ad gangen under omrøring. Mel, Maizena, bagepulver og vanille tilsættes, og massen røres igennem.

Drys og fyld

Ingredienserne blandes til ”smulder”.

Halvdelen af drysset kommes i bunden af en springform.

Råmassen hældes i formen.

Kanel drysses over råmassen.

Æblerne skæres i både og lægges ovenpå.

Resten af drysset kommes til slut ovenpå.

Bages i ca. 30-40 min. ved 170-180 grader.

Læs også: Hjemmelavede krydrede ingefærkager

Tekst  Ole Kristoffersen, Lagkagehuset

Foto  Line Falck Christensen