Bagt torsk med rabarber-timian og Chilikompot

Ingredienser

  • Frisk torsk
  • 150 g rabarber i små stykker på ca. 2 cm
  • Ca. 20 g flormelis
  • 1 rød chili fintsnittet og uden kerner
  • Bladene fra ca 10 timiankviste (frisk timian)
  • Parmesan i flager

Fremgangsmåde

Rabarber, flormelis, chili og timian kommes i en gryde og koges ca. 6-7 min. Smag evt. til med mere sukker, hvis rabarberne er meget syrlige.

Torsken bages ved 65° i 35 min. med kompotten på.

Bager du torsken sådan, bliver den altid perfekt og aldrig tør.

Rødløg skæres i både, bages med balsamico, olie, salt og peber ved 180° i ca. 40 min.

Anrettes på grillet brød med parmesanflagerne.

Tip!

Byt eventuelt brødet ud med ovnstegte kartofler og en salat, så bliver det en hovedret i stedet for en forret

Læs også: Varm kakao med et juletwist

Tekst  Gry Sara Windelev

Foto  Peter Boel og Fredrik Jimenez