Selv om vi er trådt ind i foråret, er der ikke meget forår på hylderne i supermarkederne endnu, men gulerødder er der heldigvis mange af.

Har du prøvet at bage gulerødderne hele? Hvis ikke, så skulle du prøve det. Det er faktisk én af tilberedningsmetoder, som bevarer vitaminerne bedst.

Du skal ikke skrælle gulerødderne, bare husk at skrubbe dem godt.

Jeg elsker at tilberede farvede gulerødder på denne måde. Det er rustikt og smukt, og så kan du både spise dem som tilbehør til aftensmaden,
som en snack eller i en salat.

Læs også: Selleriremoulade med dild

 

Bagte gulerødder til 4 personer

1 kg gulerødder
1 citron
2 spsk. god olivenolie
En lille håndfuld frisk rosmarin eller 1 spsk. tørret
Frisk basilikum eller andre krydderurter

Sådan gør du

Skrub og flæk gulerødderne. Kom olivenolie, salt og peber, revet citronskal og rosmarin over.
Flæk citronen, og bag den med i fadet.
Bag gulerødderne på 200 grader i ca 20 minutter alt efter tykkelsen på gulerødderne.
Drys evt. med friskhakket basilikum eller ander krydderurter.

Læs også: Glaseret selleri i cider med æbler, bacon og kørvel

Bagte gulerødder

grysgryder

Madbloggen GrysGryder

“Jeg er kok og fortæller om min madglæde og mad — og giver dig tips og tricks og opskrifter. Når jeg rejser bringer jeg mine madreportager på bloggen, jeg husker dig på årstidens frugter og grønt og fører dig ind i en verden, hvor køkkener dufter af hjemmebag, steg og frikadeller. Jeg laver også sjov slik.” Gry voksede op på Lolland, hvor hun var med, når dyrene blev slagtet, og hvor hun gik på jagt i naboernes frugthaver.