Bagte gulerødder i flotte farver
Selv om vi er trådt ind i foråret, er der ikke meget forår på hylderne i supermarkederne endnu, men gulerødder er der heldigvis mange af.
Har du prøvet at bage gulerødderne hele? Hvis ikke, så skulle du prøve det. Det er faktisk én af tilberedningsmetoder, som bevarer vitaminerne bedst.
Du skal ikke skrælle gulerødderne, bare husk at skrubbe dem godt.
Jeg elsker at tilberede farvede gulerødder på denne måde. Det er rustikt og smukt, og så kan du både spise dem som tilbehør til aftensmaden,
som en snack eller i en salat.
Læs også: Selleriremoulade med dild
Bagte gulerødder til 4 personer
1 kg gulerødder
1 citron
2 spsk. god olivenolie
En lille håndfuld frisk rosmarin eller 1 spsk. tørret
Frisk basilikum eller andre krydderurter
Sådan gør du
Skrub og flæk gulerødderne. Kom olivenolie, salt og peber, revet citronskal og rosmarin over.
Flæk citronen, og bag den med i fadet.
Bag gulerødderne på 200 grader i ca 20 minutter alt efter tykkelsen på gulerødderne.
Drys evt. med friskhakket basilikum eller ander krydderurter.
Læs også: Danske børnefamilier spiser stadig alt for lidt frugt og grønt