Bagte rodfrugter med sesamdressing
Her får du en lækker vintersnack. De bagte rodfrugter med sesamdressing kan varieres alt efter sæsonen.
Opskrift til 4-8 personer
• 5 store rødbeder
• 5 store pastinakker
• 5 store gulerødder
• 2 spsk. olie
• 1 spsk. ristet sesamolie
Sesamdressing
• 100 g. tahin
• 1 spsk. fiskesauce
• 1/2 fed revet hvidløg
• 20 g. honning
• saft af 1/2 lime
• 1 spsk. ristet sesamolie
• 2 spsk. vand
Læs også: Krydderolie og -eddike
Fremgangsmåde
Skræl rodfrugterne og skær dem i stænger på ca 5x2x2 cm.
Bland olierne og vend rodfrugterne deri.
Drys med salt og peber.
Bag rødbederne for sig selv, så de ikke smitter af på de andre rodfrugter.
Pastinak og gulerod skal bages i ca 12-15 min. – rødbeder i ca. 18-20 min.
Bland alle ingredienser til sesamdressingen og server separat i en skål.
Læs også: 3 geniale opskrifter på kartofler i festlig forklædning
Tekst Gry Sara Windelev
Foto Line Falck Christensen