Her får du en lækker vintersnack. De bagte rodfrugter med sesamdressing kan varieres alt efter sæsonen.

Opskrift til 4-8 personer

• 5 store rødbeder

• 5 store pastinakker

• 5 store gulerødder

• 2 spsk. olie

• 1 spsk. ristet sesamolie

Sesamdressing

• 100 g. tahin

• 1 spsk. fiskesauce

• 1/2 fed revet hvidløg

• 20 g. honning

• saft af 1/2 lime

• 1 spsk. ristet sesamolie

• 2 spsk. vand

Læs også: Hokaido græskarhummus

Fremgangsmåde

Skræl rodfrugterne og skær dem i stænger på ca 5x2x2 cm.

Bland olierne og vend rodfrugterne deri.

Drys med salt og peber.

Bag rødbederne for sig selv, så de ikke smitter af på de andre rodfrugter.

Pastinak og gulerod skal bages i ca 12-15 min. – rødbeder i ca. 18-20 min.

Bland alle ingredienser til sesamdressingen og server separat i en skål.

Læs også: Krydderolie og -eddike

Tekst  Gry Sara Windelev

Foto  Line Falck Christensen