Her får du opskriften på en lækker hjemmelavet burger, hvor bøffen er piftet op med en sjat rødvin for ekstra god smag.

Bollen

Ingredienser til burgerboller – ca. 12 stk.

  • 5 dl lunkent vand
  • 1 spsk sukker
  • 2 spsk olivenolie
  • 
100 g grahamsmel
  • 1 pk tørgær (11 g)
  • ca 850 g hvedemel ·
  • 2 tsk fint salt

+ 2 æggeblommer og sesamfrø til pensling

Læs også: Nektarinsalat med spinat, timian og mandler

Ælt dejen sammen og lad den hæve i 1 time.

Del dejen i 12 portioner, form bollerne og lad dem hæve i 30 minutter.

Pensl med æggeblommer og drys med sesamfrø.

Bages ca. 15 minutter ved 210 grader.

De boller, du ikke bruger, fryser du bare til næste gang, det er tid til burger

Bøffen

ca. 4 personer
 (4 voksne mænd)

  • 800 g hakket oksekød
  • 
150 g modnet cheddar
  • 1 1/2 dl rødvin
  • evt 2 fed hakket hvidløg

Bland det hele sammen

Form bøfferne og steg eller grill dem.

Lav ellers din burger, som DU kan lide den.

Tip

Du kan skifte cheddarosten ud med blå ost, det går rigtig god med rødvinssmagen i bøffen

Læs også: Portvin der er lige så kendt som Ronaldo

burger med rødvin

Tekst  Gry Sara Windelev

Foto  Line Falck Christensen