Burger med ost og rødvin
Her får du opskriften på en lækker hjemmelavet burger, hvor bøffen er piftet op med en sjat rødvin for ekstra god smag.
Bollen
Ingredienser til burgerboller – ca. 12 stk.
- 5 dl lunkent vand
- 1 spsk sukker
- 2 spsk olivenolie
- 100 g grahamsmel
- 1 pk tørgær (11 g)
- ca 850 g hvedemel ·
- 2 tsk fint salt
+ 2 æggeblommer og sesamfrø til pensling
Læs også: Claus Meyer om fisk, ketchup og sennep til grill
Ælt dejen sammen og lad den hæve i 1 time.
Del dejen i 12 portioner, form bollerne og lad dem hæve i 30 minutter.
Pensl med æggeblommer og drys med sesamfrø.
Bages ca. 15 minutter ved 210 grader.
De boller, du ikke bruger, fryser du bare til næste gang, det er tid til burger
Bøffen
ca. 4 personer (4 voksne mænd)
- 800 g hakket oksekød
- 150 g modnet cheddar
- 1 1/2 dl rødvin
- evt 2 fed hakket hvidløg
Bland det hele sammen
Form bøfferne og steg eller grill dem.
Lav ellers din burger, som DU kan lide den.
Tip
Du kan skifte cheddarosten ud med blå ost, det går rigtig god med rødvinssmagen i bøffen
Læs også: 3 geniale grilltips fra Claus Holm
Tekst Gry Sara Windelev
Foto Line Falck Christensen