Butter chicken er en af mine yndlings retter, når vi taler det indiske køkken, men det er bare også én af de mest fedtholdige, fordi der er smør og fløde i. Men ja, smør og fløde smager bare godt, punktum!

Læs også: Tapas og sardinskelet for børnemaver i Barcelona

Her er min version af retten – med mindre fedtstof og kyllingebryst i stedet for kyllingelår, som ellers er det mest smagsfulde, men også noget federe. Begge dele er gode, så det er op til dig. Du kan jo evt. lave den om torsdagen til weekenden, for den har rigtig godt af at trække et døgns tid og så blive varmet op.

butter chicken

Ingredienser til 4 personer

500 g kyllingebryst i 3×3 cm tern

100 g yoghurt

1/2 stk kanel

1/2 spsk. koriander

1/2 spsk. spidskommen

2-3 fed hvidløg

lidt salt

1 tsk. gurkemeje

1 spsk. olie (raps)

50 g smør

1 stort hakket løg evt. rødløg

15 g revet ingefær

1 dåse hakkede tomater

1 dl. piskefløde

30 g mandler

en håndfuld frisk mynte

butter chicken

Bland yoghurt, kanel, koriander, spidskommen, hakket hvidløg, lidt salt og gurkemeje.

Kom det i en frysepose sammen med kyllingen, og mariner den – helst natten over.

Læs også: Juleslik som sjove snelandskaber

Smelt smør og lidt olie i en gryde, sautér løg og ingefær i ca. 5 minutter.

Kom tomater på, skyl dåsen med vand og hæld det ved også.

Lad det koge 10 minutter. Kom kyllingen i og rør rundt. Hæld fløde og hakkede mandler i, og lad det simre i ca 5-7 minutter. Smag til med salt og peber eller chili.

Server ris til eller naan-brød, samt den friske mynte.

TIP

Hvis du vil lave den som vegetarret, kan du bytte kyllingen ud med kogte kartofler. De behøver ikke at marinere natten over.

butter chicken

grysgryder

Madbloggen GrysGryder

“Jeg er kok og fortæller om min madglæde og mad — og giver dig tips og tricks og opskrifter. Når jeg rejser bringer jeg mine madreportager på bloggen, jeg husker dig på årstidens frugter og grønt og fører dig ind i en verden, hvor køkkener dufter af hjemmebag, steg og frikadeller. Jeg laver også sjov slik.” Gry voksede op på Lolland, hvor hun var med, når dyrene blev slagtet, og hvor hun gik på jagt i naboernes frugthaver.