Chokoladekage med Guinness og friske bær

Du har måske prøvet at hælde en sjat øl i pandekagedejen, men i en fyldig chokoladekage, kan en guiness øl give fylde og en ekstra kraftig smag. Suppler med friske bær for at give friskhed til kagen.

Chokoladekage med Guinness og friske bær 

Opskrift til ca. 8 personer

  • 100 g smeltet smør
  • 150 g sukker
  • 50 g kakao
  • 2 æg
  • 1 ½ dl Guinness
  • 175 g hvedemel

Pynt på kagen

  • 25 g mørk chokolade
  • 25 g hvid chokolade
  • Friske bær

Læs også: Brie med rosmarinhonning, brombær og valnødder

Sådan gør du

  1. Rør smør, sukker og kakao sammen. Kom æggene og øllet i, og sigt til sidst melet i.
  2. Fyld dejen i en smurt form, evt. en springform, og bag den 22-25 minutter ved 165 grader (ikke varmluft).
  3. Køl kagen af. Smelt chokoladen. Kom de skyllede bær oven på kagen, og fordel derefter chokoladen over det hele.

Læs også: Brombær og boysenbær til sommer

Tekst  Gry Sara Windelev

Foto  Line Falck Christensen