Chokoladekage med Guinness og friske bær
Du har måske prøvet at hælde en sjat øl i pandekagedejen, men i en fyldig chokoladekage, kan en guiness øl give fylde og en ekstra kraftig smag. Suppler med friske bær for at give friskhed til kagen.
Chokoladekage med Guinness og friske bær
Opskrift til ca. 8 personer
- 100 g smeltet smør
- 150 g sukker
- 50 g kakao
- 2 æg
- 1 ½ dl Guinness
- 175 g hvedemel
Pynt på kagen
- 25 g mørk chokolade
- 25 g hvid chokolade
- Friske bær
Læs også: Brie med rosmarinhonning, brombær og valnødder
Sådan gør du
- Rør smør, sukker og kakao sammen. Kom æggene og øllet i, og sigt til sidst melet i.
- Fyld dejen i en smurt form, evt. en springform, og bag den 22-25 minutter ved 165 grader (ikke varmluft).
- Køl kagen af. Smelt chokoladen. Kom de skyllede bær oven på kagen, og fordel derefter chokoladen over det hele.
Læs også: Opskrift: Chokoladecookies
Tekst Gry Sara Windelev
Foto Line Falck Christensen