Lækker og luftig citrondessert med marengs. Perfekt som afslutning på en dejlig middag.

Ingredienser til 4 personer

• Skal og saften af 2 økologiske citroner

• 1 ½ dl piskefløde

• 195 g sukker

• 4 store – eller 5 små – æg

• 1 æggeblomme

Fremgangsmåde

Det hele blandes i en gryde og lunes til 65 grader, det må ikke koge, så skiller det.

Sigt massen og fordel den i 4 ramekiner eller glas der kan holde til min. 120 grader.

Bages i ovnen på 120 grader i 30 minutter, ikke på varmluft.

Sæt dem på køl og køl helt af inden du kommer marengs på.

Marengs

• 2 ½ æggehvide

• 1 ½ dl flormelis

Pisk æggehviderne stive og kom flormelisen i lidt efter lidt, mens du pisker marengsen stiv.

Kom den i en sprøjtepose og sprøjt et marengslåg på alle citrondeserterne.

Brug en gasbrænder til at til at give marengsen lidt farve.

Server med det samme.

Du kan sagtens lave dem dagen før, du skal servere dem, men husk at marengs skal på lige inden servering.

Læs også: Pesto

Tekst  Gry Sara Windelev

Foto  Line Falck Christensen