Cremet græskarsuppe med grillet laks

En cremet græskarsuppe med grillet laks er balsam for sjæl og krop i den mørke vintertid

Begrebet souping er det nye juicing. Hop med på den hotte internationale trend og detox dig til en slankere og sundere krop.

Læs også: Lækker laks til pålæg

Det skal du bruge til græskarsuppe med grillet laks

1 lille løg, ca. 40 g

1 fed hvidløg

20 g ingefær, skrællet vægt

1 butternutgræskar, eller anden græskar, ca. 250 g skrællet og udkernet vægt

1 persillerod, ca. 100 g

2 tsk ekstra jomfrukokosolie

1 tsk knust spidskommen

1 tsk stødt garam masala

6-7 dl grøntsagsfond, alternativt købebouillon

Himalayasalt og friskkværnet hvid eller sort peber

1 stor laksebøf, ca. 200 g

1 tsk ekstra jomfrukokosolie

1 spsk græskarkerner

1/2 æble, ca. 100 g udkernet vægt

1/2 usprøjtet citron

1 lille håndfuld purløg

Læs også: Hurtig suppe af grøntsagerne fra dagen før

Sådan gør du

Finthak løg, hvidløg og skrællet ingefær.

Skræl græskar og persillerod, og fjern kernerne fra græskarret.

Skær begge dele i små tern, og bland dem med 1 tsk olie blandet med 1 tsk vand.

Kom dem i et ildfast fad, og bag dem i en forvarmet ovn ved 180 °C varmluft i ca. 25 minutter, til de er møre.

Svits løg, hvidløg og ingefær i den resterende olie i nogle minutter uden at brune.

Tilsæt krydderierne, svits yderligere et minuts tid, tilsæt grøntsagstern og fond.

Lad det koge op og småkoge i 4-5 minutter.

Blend, til du har en cremet suppe, og smag til med salt og peber.

Smør laksen med olie, krydr med salt og peber, skær den i mindre tern, og grill dem på en varm grillpande et par minutter på hver side, til de netop er møre.

Tørrist græskarkernerne på en jævnt varm pande, til de lige begynder at poppe.

Udkern æblet, skær det i småbitte tern, som du blander med lidt fintrevet citronskal- og saft.

Skyl og slyng purløgen, og finthak den.

Anret suppen med laks, kerner og æble samt purløg.

Suppen kan sagtens laves dagen før og opbevares på køl. Den kan også fryses. Dog skal du opbevare suppe og fyld hver for sig, så det forbliver mest delikat.

Læs også: Spicy gulerodssuppe med citrongræs og kokos

Næringsindhold

Energi: 447 kcal

Protein: 24,6 g

Fedt: 24,6 g

Kulhydrat: 37,3 g

Kostfibre: 9,4 g

Læs også: Nem græskarsuppe fra Grys Gryder

Opskriften på bagt kartoffelsuppe er bragt i samarbejde med Forlaget Muusmann og er taget fra bogen Souping af Martin Kreutzer og Sandra Pugliese. Bogen er på 173 sider og koster 249,95 kr. Du kan købe bogen her.

Tekst  Martin Kreutzer og Sandra Pugliese

Foto  Tina Brok Hansen