Crostini med stenbiderrogn i rygeostecreme

Stenbiderrogn fås godt nok på glas hele året rundt, men de smager ubetinget bedst frisk – og det kan du kun opleve fra februar til april.

Stenbiderrogn i rygeostecreme er en fusion med den gode gamle sommersalat – den er let og lækker og tager ikke mere end 5-10 minutter at lave.

Opskriften rækker til 10-12 stk crostini

Læs også: Gravad entrecôte

Det skal du bruge

  • 50 g rygeost
  • 50 g creme fraiche 18%
  • 35 g finthakkede rødløg
  • 75 g rogn
  • ½ bundt purløg
  • radiser

Sådan gør du

  1. Rygeost, creme fraiche og hakkede rødløg røres sammen, vendes med rogn, og smages til med lidt salt og peber.
  2. Det hele fordeles på skiver af ristet flutes eller rugbrød. Drys med hakket purløg og fint snittede radiser.

TIP. Steg rugbrødschips i smør på panden eller bag dem i ovnen v. 120 grader i ca. 45 minutter efter at have vendt dem i smagsneutral olie og fint salt.

Læs også: Opskrift | Rødbedesalat med rucola og brombær

Tekst  Gry Sara Windelev

Foto  Line Falck Christensen