Europas bedste leverpostej – anno 1983
Leverpostej og påskefrokost går hånd i hånd
– og hvorfor ikke lave en god hjemmelavet leverpostej, når det nu både er nemt og bliver ekstra lækkert?
Læs også: Du kan stadig nå at lave din egen påskesnaps
Leverpostej til 2 postejer
• 400 g spæk
• 100 g svær
• 3 dl suppe – fra kogning af spæk og svær
• 75 g løg
• 50 g mel
• 25 g salt
• 12 g sukker
• 1/2 tsk fintreven muskatnød
• 1 knsp. hvid peber
• 2 dl sødmælk
• 600 g hakket svinelever
Sådan gør du
1. Kog spæk og svær skåret i store stykker i ca. 20 minutter i vand. Tag spæk og svær op af gryden og tag 3 dl suppe fra til leverpostejsfarsen.
2. Kør spæk, svær, suppe, løg, mel og krydderier i en blender og tilsæt mælk lidt ad gangen. Bland massen med hakket lever og rør godt sammen.
3. Fordel farsen i to velsmurte postejforme og bag leverpostejerne i 45 minutter i vandbad med 2 cm vand i bradepanden ved 180° varmluft.
Tekst Jane Kjølbye og Slagtermester Jan Lund
Foto Torben Hjulmand