Europas bedste leverpostej – anno 1983

Leverpostej og påskefrokost går hånd i hånd

– og hvorfor ikke lave en god hjemmelavet leverpostej, når det nu både er nemt og bliver ekstra lækkert?

Læs også: Kan du huske alle de her påsketraditioner?

 

Leverpostej til 2 postejer

• 400 g spæk

• 100 g svær

• 3 dl suppe – fra kogning af spæk og svær

• 75 g løg

• 50 g mel

• 25 g salt

• 12 g sukker

• 1/2 tsk fintreven muskatnød

• 1 knsp. hvid peber

• 2 dl sødmælk

• 600 g hakket svinelever

Sådan gør du

1. Kog spæk og svær skåret i store stykker i ca. 20 minutter i vand. Tag spæk og svær op af gryden og tag 3 dl suppe fra til leverpostejsfarsen.

2. Kør spæk, svær, suppe, løg, mel og krydderier i en blender og tilsæt mælk lidt ad gangen. Bland massen med hakket lever og rør godt sammen.

3. Fordel farsen i to velsmurte postejforme og bag leverpostejerne i 45 minutter i vandbad med 2 cm vand i bradepanden ved 180° varmluft.

Læs også: Citronmarineret lammekølle til påskefrokosten

Tekst  Jane Kjølbye og Slagtermester Jan Lund

Foto  Torben Hjulmand