Fastelavn og fastelavnskatte med chokoladefyld
16 stk. Fastelavnsboller
Nu er det fastelavn, så hvis du skal lave fastelavnsboller, kan du jo lave dem Jens Emil og jeg lavede i dag. Vi lavede dem på en ny måde, de blev nemlig til små tykke katte, med lækkert chokolade-remonce som fyld.
Dej:
- 80 gram smør
- 2 dl mælk
- 50 gram gær
- 1 æg
- 1 tsk. fint salt
- 1 tsk. kardemomme
- 2 spsk. sukker
- 600 gram hvedemel
Smelt smørret i en gryde, sluk og hæld mælken i. Når det er håndvarmt, rører du gæren i. Resten af ingredienserne kommes i og dejen æltes godt sammen. Hvil dejen i 30 minutter. mens laver du remoncen.
Læs også: 3 vidunderlige opskrifter med radiser
Remonce:
- 100 gram blødt smør
- 100 gram brun farin
- 100 gram marcipan
- 50 gram finthakket mørk chokolade
Alle ingredienser til remoncen blandes godt sammen.
Rul nu dejen ud i en firkant på ca. 3-4 mm tykkelse og skær 16 lige store felter. Læg ca. 1 tsk. remonce på hver lille firkant.
Fold dejen godt indover remoncen, og luk den godt sammen. Formes til ovale boller, gerne med lidt mere dej i den ene ende, hvor du klipper ørene med en saks. Pas på du ikke klipper for dybt ned, så du klipper hul til remoncen, så ryger alt det gode jo ud, når du bager bollerne.
Lad dem hæve 30 minutter og pensl kattene med æg/æggeblomme. Bages i 16-18 minutter på 200 grader med en skål vand i bunden af ovnen.
Hvis du vil pynte dem med glasur eller andet, skal de være kølet helt ned først. Vi brugte lidt flormelis, vand og sort frugtfarve.
Læs også: Pizza i udeovn
TIP:
Du kan også bage dem som boller uden fyld, så skal de kun bage 12-15 minutter.