Fersken- og rabarbertrifli med choko-rasp
Nej, kage skal nødvendigvis ikke spises op. Du kan sagtens fryse resterne og bruge dem til andre lækkerier – udover f.eks. studenterbrød og romkugler. Jeg havde både rabarber -og chokoladekage i fryseren, og for mange ferskner, som jeg ellers ikke ville kunne nå at spise. Det skulle jo bruges, for jeg smider helst ikke mad ud. Jeg havde også en rest makroner og ladyfingers – de røg i kageraspen. Og det blev så til denne “reste-trifli”, som jeg lavede til hele familien på 20 personer.
Læs også: Opskrift | Lækker gulerodslasagne med ricotta
Ingredienser
8 ferskner i tern
300 gram rabarber
1 stor fed vanillestang eller flere små
100 gram sukker eller honning
Cirka 500 gram kagerester
1/2 liter piskefløde
1/2 liter græsk yoghurt
3 spsk. vaniljesukker eller 1 spsk. vaniljepulver og 50 gram flormelis
Smulder kagen fint, og tør den i ovnen ved cirka 120 grader i cirka 30 minutter – raspen skal være tør.
Derefter kan du komme andre tørre knuste rester i, som makroner, cookies, ladyfingers og lignende i.
Kog ferskner, rabarber, sukker og en lille sjat vand med den/de flækkede vanilje stænger i cirka 10 minutter. Sigt væden fra og lad det hele køle af.
Pisk fløden med vaniljesukker/vaniljepulver og flormelis. Vend den græske yoghurt i.
Læs også: Pizza i udeovn
Start med kageraspen i bunden, kom lidt af den fra-sigtede væde på, frugtpureen og top med cremen.
Gentag processen til alt er fordelt, men slut af med creme på toppen drysset med en anelse rasp.
Lad den stå på køl og trække nogle timer. Lav den også gerne dagen før.
Tip!
Hvis det kun er voksne, som skal spise den, kan du komme lidt portvin i væden.