Ingredienser til 10-12 stk græskarmuffins.

  • 3 dl. hvedemel
  • 1 1/2 tsk. bagepulver
  • 1 dl. brun farin
  • 1 1/2 tsk. kanel
  • 1/2 tsk. ingefær
  • skal af 1 økologisk appelsin
  • 150 g græskarpuré
  • 2 æg
  • 1 dl. smagsneutral rapsolie
  • 1 dl. mælk
  • 1 dl. græskarkerner
  • 100 g. 70% mørk chokolade

Fremgangsmåde

Bland alt tørstoffet i en skål.

Pisk appelsinskal, græskarpuré, æg, olie og mælk sammen i en skål.

Hæld det over i skålen med melblandingen og rør det hele sammen til dejen er lind og uden klumper.

Kom græskarkerner og den hakkede chokolade i dejen.

Bages i 18-20 min. ved 200 grader.

Græskarpuré

1 butternut squash flækkes, kernerne tages ud, og de 2 halvdele bages i ovnen 1 time ved 200 grader.

Når de er færdige, køles de let af, og skindet skrabes af.

Mos dem med et piskeris eller en stavblender.

Læs også: krydderurtesmør

Tip

Hvis du gerne vil have creme på toppen af dine muffins, kan du lave skumfidusmoussen – bare med dobbelt så meget flødeost i.

 

Tekst  Gry Sara Windelev

Foto  line Falck Christensen