Græskarmuffins
Ingredienser til 10-12 stk græskarmuffins.
- 3 dl. hvedemel
- 1 1/2 tsk. bagepulver
- 1 dl. brun farin
- 1 1/2 tsk. kanel
- 1/2 tsk. ingefær
- skal af 1 økologisk appelsin
- 150 g græskarpuré
- 2 æg
- 1 dl. smagsneutral rapsolie
- 1 dl. mælk
- 1 dl. græskarkerner
- 100 g. 70% mørk chokolade
Fremgangsmåde
Bland alt tørstoffet i en skål.
Pisk appelsinskal, græskarpuré, æg, olie og mælk sammen i en skål.
Hæld det over i skålen med melblandingen og rør det hele sammen til dejen er lind og uden klumper.
Kom græskarkerner og den hakkede chokolade i dejen.
Bages i 18-20 min. ved 200 grader.
Græskarpuré
1 butternut squash flækkes, kernerne tages ud, og de 2 halvdele bages i ovnen 1 time ved 200 grader.
Når de er færdige, køles de let af, og skindet skrabes af.
Mos dem med et piskeris eller en stavblender.
Læs også: krydderurtesmør
Tip
Hvis du gerne vil have creme på toppen af dine muffins, kan du lave skumfidusmoussen – bare med dobbelt så meget flødeost i.
Tekst Gry Sara Windelev
Foto line Falck Christensen