Ingredienser til 4 personer

  • 300 g græskarpuré
  • 5 spsk. brun farin
  • 1 dl fløde
  • 1 tsk. kanel
  • 10 stk. bastogne småkager

Skumfidusmousse

  • 3 æggehvider
  • 100 g flormelis
  • 20 skumfiduser
  • 1/2 tsk. vaniljepulver eller en vaniljestang
  • 100 g flødeost naturel
  • 1 spsk. vand

Pisk æggehviderne og tilsæt flormelis lidt efter lidt og pisk ved høj hastighed i ca. 5 min.

Rør flødeost og vanilje sammen i en skål.

I en gryde smelter du skumfiduserne sammen med vandet ved svag varme og under omrøring.

Vend de smeltede skumfiduser i flødeosten med en dejskraber – og vend til sidst de stiftpiskede æggehvider i massen og sæt moussen på køl.

Blend græskarpuréen (se nedenfor) med fløde, brun farin og kanel.

Triflien samles i lag

Småkagerne smuldres og kommes i bunden. Så et lag mousse og derefter græskarpuré. Fortsæt til glasset er fyldt op.

Pynt evt. med flødeskum og karamelsauce.

Græskarpuré

1 butternut squash flækkes, kernerne tages ud, og de 2 halvdele bages i ovnen 1 time ved 200 grader.

Når de er færdige, køles de let af, og skindet skrabes af.

Mos dem med et piskeris eller en stavblender.

Læs også: Risotto trin for trin

Tekst  Gry Sara Windelev

Foto  line Falck Christensen