Granskudssaft og rabarbersaft
Granskudsaft, hvad er nu det for noget? Det er nemt og smager rigtig godt.
Jeg smagte granskudssaft første gang på Geranium for nogle år siden. Jeg er ret vild med det, især blandet med rabarbersaft. Det er nu du skal ud og plukke, hvis du har lyst til at prøve.
Granskud:
4 l vand
2 kg sukker
1/2 kg granskud
Saft af 4-5 citroner
Kog vand og sukker op, når sukkeret er smeltet, kommer du de skyllede granskud i, og lader det småsimre i 30 minutter. Sigt det og kom citronsaften i.
Læs også: Opskrift | Sund og mushy gulerodskage
TIP
De granskud du har sigtet fra efter saften er kogt, kan gemmes og bruges i f.eks. brød.
Hvis du plukker mere end du kan bruge, kan de sagtens fryses.
Rabarbersaft:
2 1/2 gk rabarber
2 kg sukker
Rens og skær rabarberne i mindre stykker, kom dem i en gryde med sukkeret og kom vand på, så det dækker.
Kog det op, lad det simre i 10 minutter, sluk og lad det trække 15 minutter inden du sigter det.
TIP
Det rabarbersnask du sigter fra kan du f.eks. komme i kager.