Granskudsaft, hvad er nu det for noget? Det er nemt og smager rigtig godt.

Jeg smagte granskudssaft første gang på Geranium for nogle år siden. Jeg er ret vild med det, især blandet med rabarbersaft. Det er nu du skal ud og plukke, hvis du har lyst til at prøve.

Granskud:
4 l vand
2 kg sukker
1/2 kg granskud
Saft af 4-5 citroner

Kog vand og sukker op, når sukkeret er smeltet, kommer du de skyllede granskud i, og lader det småsimre i 30 minutter. Sigt det og kom citronsaften i.

Granskudsaft

Læs også: Julens kirsebærlikør er klar

TIP

De granskud du har sigtet fra efter saften er kogt, kan gemmes og bruges i f.eks. brød.
Hvis du plukker mere end du kan bruge, kan de sagtens fryses.

Rabarbersaft:
2 1/2 gk rabarber
2 kg sukker

Granskudssaft

Rens og skær rabarberne i mindre stykker, kom dem i en gryde med sukkeret og kom vand på, så det dækker.
Kog det op, lad det simre i 10 minutter, sluk og lad det trække 15 minutter inden du sigter det.

TIP

Det rabarbersnask du sigter fra kan du f.eks. komme i kager.

grysgryder

Madbloggen GrysGryder

“Jeg er kok og fortæller om min madglæde og mad — og giver dig tips og tricks og opskrifter. Når jeg rejser bringer jeg mine madreportager på bloggen, jeg husker dig på årstidens frugter og grønt og fører dig ind i en verden, hvor køkkener dufter af hjemmebag, steg og frikadeller. Jeg laver også sjov slik.” Gry voksede op på Lolland, hvor hun var med, når dyrene blev slagtet, og hvor hun gik på jagt i naboernes frugthaver.