Gravad entrecôte
Skal du have gæster og lave en lækker forret, som ikke kræver meget forberedelse på selve dagen, kan du lave den her gravad entrecôte. Mine gæster var glade for den. 2 dage før gæsterne kommer, går du i gang.
Læs også: Æblebraiseret kalvespidsbryst med grønkål og svampe
Du skal bruge:
2 entrecôte á 180-200g
2-3 spsk groft salt
2-3 spsk sukker
2 spsk korianderfrø
1 spsk fennikelfrø
1 spsk spidskommen
1 spsk tørret timian
Rist koriander, spidskommen og fennikelfrø let på panden, til de begynder at dufte. Bland dem med sukker, salt, timian, og gnid det godt ind i bøfferne. Kom dem på køl. Efter 24 timer vender du dem. Og kommer dem på køl yderligere 24 timer.
Til forretten skal du bruge:
1 pose rucola
Skal og saft af 1 økologisk citron
Parmesanflager
God jomfru olivenolie
Læs også: Påskegodter i gul og orange – Små påskeharemuffins
Skrab de fleste krydderier af entrecôterne, og skær dem i tynde skiver. Kom rucola i bunden af et fad og fordel kød, parmesanflager, revet citronskal + saft, olivenolie og tilsidst lidt frisk kværnet sort peber udover.
TIP!
Du kan også anrette den som Carpaccio og tallerkenserverer den.
Læs også: Rørt ørredtartar