Skal du have gæster og lave en lækker forret, som ikke kræver meget forberedelse på selve dagen, kan du lave den her gravad entrecôte. Mine gæster var glade for den. 2 dage før gæsterne kommer, går du i gang.

Læs også: Påskegodter i gul og orange – Småkagepåskekyllinger

Du skal bruge:

2 entrecôte á 180-200g
2-3 spsk groft salt
2-3 spsk sukker
2 spsk korianderfrø
1 spsk fennikelfrø
1 spsk spidskommen
1 spsk tørret timian

Rist koriander, spidskommen og fennikelfrø let på panden, til de begynder at dufte. Bland dem med sukker, salt, timian, og gnid det godt ind i bøfferne. Kom dem på køl. Efter 24 timer vender du dem. Og kommer dem på køl yderligere 24 timer.

gravad entrecôte

Til forretten skal du bruge:
1 pose rucola
Skal og saft af 1 økologisk citron
Parmesanflager
God jomfru olivenolie

Læs også: Bagt torsk med rabarber-timian og Chilikompot

Skrab de fleste krydderier af entrecôterne, og skær dem i tynde skiver. Kom rucola i bunden af et fad og fordel kød, parmesanflager, revet citronskal + saft, olivenolie og tilsidst lidt frisk kværnet sort peber udover.

TIP!

Du kan også anrette den som Carpaccio og tallerkenserverer den.

gravad entrecôte

Læs også: Avocado-tunsalat med kapers, rødløg og soltørrede tomater

grysgryder

Madbloggen GrysGryder

“Jeg er kok og fortæller om min madglæde og mad — og giver dig tips og tricks og opskrifter. Når jeg rejser bringer jeg mine madreportager på bloggen, jeg husker dig på årstidens frugter og grønt og fører dig ind i en verden, hvor køkkener dufter af hjemmebag, steg og frikadeller. Jeg laver også sjov slik.” Gry voksede op på Lolland, hvor hun var med, når dyrene blev slagtet, og hvor hun gik på jagt i naboernes frugthaver.