Grillede rejer med avocado og mango

I år fejrede jeg min fødselsdag på Mallorca. Jeg har aldrig været der før, så jeg havde endeligt ikke så mange forventninger til øen, men blev glædeligt overrasket, ligeså gjorde mine smagsløg.
Vi boede de første 2 dage i Palma, en skøn by, som vi travede tyndt og fik derved smagt og set lidt forskelligt.
Vi var bl.a. en tur forbi hotellet Portisol, hvor vi fik en enkel, men ret så lækker hummersalat. Den har jeg prøvet at genskabe, dog har jeg byttet hummeren ud med grillede rejer, så alle pengepunge kan være med.
Servér den enten som en forret til 4, eller som aftensmad til 2 personer, skønt på en lun sommeraften.

Læs også: Vietnamesisk kyllingesuppe med fuldkornsnudler

Grillede rejer med avocado og mango

2-4 pers.

300 g. store grillede rejer evt. ASC- certificerede
2 fed hvidløg
2 avocado
1 moden mango
4 spsk. god olivenolie (delt i 2)
1 pose spæd spinat/feldsalat/brøndkarse
1 knivspids cayenne
1 citron
1 håndfuld frisk basilikum
evt. 200 g. grønne asparges ( 1 bundt)

Marinér rejerne i 2 spsk. oliven olie og 2 fed hakkede hvidløg.
Kog de grønne asparges ca. 2 minutter og køl dem af med det samme.
Skær mangokødet fri fra stenen og fjern skrællen. Skær mangoen i tern og blend halvdelen med 2 spsk. oliven olie, cayenne, lidt salt og saften af en halv citron.
Skyl salaten og anret den på et fad eller på tallerkner, kom avocado i tern på.
Snit asparges i stykker på ca. 3 cm og fordel dem over salaten.
Gnid din grillrist med en halv citron, så sidder rejerne ikke fast, og risten brænder ikke som den kan gøre, hvis man kommer olie på.
Kom saften over de færdig grillede rejer og fordel dem på salaten, fordel mangodressingen over salaten og slut af med basilikumblade.
Du kan evt. supplere med cherrytomater.

Spis et godt brød til med en god olivenolie.

IMG_8957

Læs også: Torsk med puré og chips af jordskokker

grysgryder

Madbloggen GrysGryder

“Jeg er kok og fortæller om min madglæde og mad — og giver dig tips og tricks og opskrifter. Når jeg rejser bringer jeg mine madreportager på bloggen, jeg husker dig på årstidens frugter og grønt og fører dig ind i en verden, hvor køkkener dufter af hjemmebag, steg og frikadeller. Jeg laver også sjov slik.” Gry voksede op på Lolland, hvor hun var med, når dyrene blev slagtet, og hvor hun gik på jagt i naboernes frugthaver.