Grillet lammemørbrad – med sprøde krydderurter og hvidløg

Grillet lammemørbrad – med sprøde krydderurter og hvidløg der bare tager 20 minutter at tilberede.

Ingredienser til 2 portioner

4 lammemørbrader

1 stor håndfuld salvie

3 fed hvidløg

1 spsk ekstra jomfruolivenolie

himalayasalt og friskkværnet hvid peber

1 usprøjtet citron

evt. lidt peperoncino – tørret chili

Læs også: 10 planter der holder myggen væk

Sådan gør du

Afpuds eventuelt kødet, hvis nødvendigt. Drys med salt og peber.

Skyl og slyng salvien, og finthak den. Skær hvidløgsfeddene i tynde skiver.

Steg kødet i olien et par minutter på hver side, og tag dem af varmen. Kom hvidløg og salvie på panden og steg dem hurtigt, til de begynder at blive sprøde. Tilsæt eventuelt lidt ekstra olie, hvis det steger alt for tørt.

Server kødet med salvie, hvidløg, fintrevet citronskal og eventuelt lidt peperoncino.

Tip

Du kan bruge forskellige urter til denne ret, rosmarin og oregano er også fortrinlige til den. Og det passer til al slags kød, fjerkræ og fisk. Hjemme hos os er det den foretrukne måde at peppe et stykke kød eller fisk op på, og vi bruger det også ofte til grillede grøntsager.

Opskriften er venligst udlånt af Forlaget Muusmann og er uddrag fra bogen ”KRYDDERURTER” af Sandra Pugliese.

Læs også: Kyllingesalat & laksesalat

Tekst  Sandra Pugliese

Foto  Forlaget Mussmann