Grillet peberfrugtsuppe med kylling og revet ost

Her får du opskriften på en lækker peberfrugtsuppe med kyllingestrimler og friskrevet ost

Ud med energirøvende juicekure og ind med skønne, mættende, farvestrålende supper, der med deres helsebringende indhold af kostfibre giver dig alt, hvad din krop længes efter.

Læs også: Vietnamesisk kyllingesuppe med fuldkornsnudler

Det skal du bruge til bagt peberfrugtsuppe

5 store røde peberfrugter, ca. 750-800 g udkernet vægt

1 skalotteløg, ca. 30 g

3 fed hvidløg

2 små håndfulde san marzanotomater, ca. 125 g

1 spsk ekstra jomfruolivenolie

1 nip tørret chili

1 stor håndfuld basilikum

6 dl fond efter eget valg, alternativt købebouillon

Et par dråber mørk lagret balsamico

1 usprøjtet citron

175 g kyllingebryst

Himalayasalt

Pecorino til servering, alternativt parmesan

Læs også: Bagte mini peberfrugter med mozzarella

Sådan gør du

Skyl peberfrugterne, halver dem og fjern kernerne.

Læg dem på en bageplade beklædt med bagepapir med skindsiden opad, og grill dem helt oppe under grillelementet i en forvarmet ovn, så varm som ovnen kan blive.

De skal have ca. 10 minutter – de skal være helt sorte i skindet.

Tag bagepladen ud, og læg et rent klæde henover, til peberfrugterne er blevet kolde nok til at håndtere.

Finthak løg og hvidløg, og tag 1/3 af hvidløget fra i en skål.

Skyl tomaterne og halver dem.

Pil skindet af peberfrugterne, og tag peberfrugtkød svarende til en peberfrugt fra. Dette skærer du i meget små tern og kommer ned til hvidløget i skålen.

Drys med lidt salt, og bland halvdelen af olien, samt lidt chili i.

Aftør basilikum med et fugtigt klæde, finthak det, og bland også det i skålen.

Svits løget og resten af hvidløget i den resterende olie i en gryde et par minutter, tilsæt resten af peberfrugt og tomater. Svits yderligere et par minutter og tilsæt fond. Lad det koge op og småsimre i 5 minutter.

Blend suppen og smag til med balsamico, salt og fintrevet citronskal.

Mens suppen simrer, skær da kylling i strimler, krydr med salt, og grill dem på en varm grillpande nogle minutter på hver side, til de er møre.

Server suppen med kyllingestrimlerne, peberfrugtblandingen og et drys friskrevet ost på.

Suppen holder sig fint på køl til næste dag og kan også fryses. Når du varmer den op, så gør det nænsomt og kun til kogepunktet.

Læs også: Spicy gulerodssuppe med citrongræs og kokos

Næringsindhold

Energi: 481 kcal

Protein: 35,4 g

Fedt: 20,1 g

Kulhydrat: 45,8 g

Kostfibre: 11,6 g

Læs også: Tørrede grøntsager med stor smag

Opskriften på grillet peberfrugtsuppe er bragt i samarbejde med Forlaget Muusmann og er taget fra bogen Souping af Martin Kreutzer og Sandra Pugliese. Bogen er på 173 sider og koster 249,95 kr. Du kan købe bogen her.

Tekst  Martin Kreutzer og Sandra Pugliese

Foto  Tina Brok Hansen