Grønkål med rødpesto, feta og ristede mandler

Grønkål har i perioder levet en lidt overset tilværelse, men er heldigvis kommet frem igen

Den knasende grønne kål er både blevet udnævnt til superfood og til Danmarks vigtigste grøntsag, og den er noget af det sundeste, du overhovedet kan sætte tænderne i.

Læs også: Nektarinsalat med spinat, timian og mandler

 

Grønkål med rødpesto, feta og ristede mandler

Opskriften er til 4 personer

Det skal du bruge

  • 300 g grønkål
  • 150 g fetaost
  • 150 g ristede mandler
  • 2 fed hvidløg
  • 100 g soltørrede tomater
  • 3 rød peber
  • ½ dl. sød chilisauce
  • 2 spsk. hvidvinseddike
  • 1 dl. olivenolie

Sådan gør du

  1. Rist mandlerne i ovnen ca. 8 minutter ved 180 grader.
  2. Blend 100 g mandler og hvidløg. Kom soltørrede tomater i og blend, derefter rød peber og chilisauce og blend.
  3. Slut af med at blende eddike og olie i.
  4. Snit grønkålen fint, vend den med lidt salt og olivenolie. Anret en på et fad og fordel den røde pesto og fetaosten og de sidste 50 g mandler henover.

TIP. Den røde pesto kan også bruges i pasta eller en sandwich

Læs også: Lav en lækker salviepesto før frosten sætter ind

Tekst  Gry Sara Windelev

Foto  Line Falck Christensen