Grys gryder er i denne omgang fyldt med den skønne, sunde grønkål

– som er tilberedt på nye og smagfulde måder.

Læs også: Brød med valnødder og øl

 

Grønkåls- og valnøddepesto

Opskriften er til 4 personer

Det skal du bruge

  • 100 g valnødder
  • 2 fed hvidløg
  • 50 g parmesan
  • 200 g hakket frisk grønkål
  • Skal og saft af 1 økologisk citron
  • 2 dl. olivenolie
  • 1 tsk. rørsukker

Sådan gør du

  1. Blanchér valnødderne og rist dem i ovnen ca. 8 minutter på 180 grader.
  2. Blend valnødder, hvidløg og parmesan sammen. Kom den hakkede, friske grønkål i lidt af gangen, og blend det. Kom citronsaft og den fint revne skal i. Hæld olien og sukkeret i, og smag til sidst til med salt og peber.

Servér med lækkert ristet brød eller grøntsagsstave af f.eks. gulerødder, rød peber eller lign.

Læs også: Koteletter marineret i salviepesto med æbler og løg

Tekst  Gry Sara Windelev

Foto  Line Falck Christensen