Grønkålssuppe med hvidløg og bagte tomater

Grønkålssuppe med chili, hvidløg, bagte tomater, kylling, avocadoolie og brøndkarse

Opskriften på denne lækre grønskålssuppe stammer fra kogebogen “Den store antiinflammatoriske kostguide” (Forlaget Muusmann) – en bog der viser vejen mod an antiinflammatorisk livsstil der modvirker velfærdssygdomme, ønsker større overskud i hverdagen og at kunne holde til udfordrende træning uden at gå i stykker.

Læs også: Dampende varm suppe i haven

 

Opskrift på grønkålssuppe til 2 personer

Det skal du bruge

200 g kogt kyllingekød kan fx være pillet fra en hel kogt kylling. Men det kan også være et bryst eller et lår, der koges isoleret til formålet.

6 San Marzano-tomater, eller andre små, smagfulde tomater

200 g grønkål, nettovægt

6 dl hønsebouillon

1⁄2 tsk stødte, tørrede chiliflager

1 fed hvidløg

2 spsk avocadoolie

Havsalt og friskkværnet sort peber en lille håndfuld brøndkarse

Læs også: Grillet peberfrugtsuppe med kylling og revet ost

Sådan gør du

Bag tomaterne ved 190 ÆC i 10 minutter.

Gør grønkålen i stand. Skær midterstrengen fri og kassér den. Skær bladene i mindre stykker, skyl dem grundigt og slyng dem tørre.

Kog bouillonen op, kom grønkål ved og kog i 5 minutter.

Blend suppen med chili, presset hvidløg og avocadoolie.

Smag til med salt og peber.

Anret suppen med bagte tomater, kylling og brøndkarse.

TIP! Hvidløgschips

Hvidløget kunne – til denne ret – også optræde som hvidløgschips for at få en crunch-effekt.

Skær hvidløg i fine skiver, gerne på et mandolinjern. Steg dem gyldne i olivenolie, læg dem på et stykke køkkenrulle og giv dem et let drys salt. Lav en god portion, for de er lækre som en lille snack, mens du laver mad. Du vil opleve, at de forsvinder som dug for solen.

Næringsindhold per person

Energi 425 kcal Ø Protein 30,2 g Ø Fedt 24 g Ø Kulhydrat 28,3 g Ø Kostfibre 10,7 g

Læs også: Grillet peberfrugtsuppe med kylling og revet ost

Opskriften på denne salat er bragt i samarbejde med Forlaget Muusmann og er taget fra bogen “Den store antiinflammatoriske kostguide”  af Martin Kreutzer og Anne Larsen. Bogen er på 272 sider og koster 299,95 kr. Du kan købe bogen her.

Tekst  Martin Kreutzer og Anne Larsen

Foto  Miklos Szabo