Grønne bønner med bagte rødløg og sennepsdressing 

Om vinteren er grønne bønner noget af det sundeste vi kan spise – her får du inspiration til at pifte dem lidt op

I længden kan de grønne bønner godt blive lidt ensformige, men hvis du pifter dem lidt om med bagte rødløg og en god sennepsdressing, står du pludselig med et helt andet tilbehør.

Læs også: Rugbrødscroutoner

Grønne bønner med bagte rødløg og sennepsdressing 

400g bønner

2 rødløg

1/2 spsk. sennep (Dijon)

3 spsk. olivenolie

1 tsk. tørret timian

1 spsk. hvidvinseddike eller balsamico

 

Læs også: Kikærtesalat med hvidkål og Mange tout (sukkerærter) 

Sådan gør du

Del løgene i halve og snit dem derefter i både af 8 pr. løg. Kom dem i et ovnfast fad med salt, peber, 3 spsk. olivenolie, eddiken og tørret timian.

Bag dem i ovnen ca 18-20 minutter på 200 grader, de skal være gyldne, så hold øje med at de ikke bliver for sorte i kanterne.

Kog bønnerne i saltet vand ca. 2-3 minutter, alt efter hvor al dente du kan lide dem.

Skyld bønnerne i koldt vand, og vend dem med sennep og de bagte rødløg mens de stadig er lune.

Drys evt. med hakkede purløg.

TIP. Hvis Dijonsennep er for stærk til dig, kan du sagtens bruge en mildere eller en sød sennep.

Læs også: Salat Nicoise med vildlaks

Tekst  Gry Sara Windelev

Foto  Gry Sara Windelev