Folk putter mange sjove ting i rødkålen til juleaften, såsom kanel, appelsin, stjerneanis, osv. i forsøg på at lave den ny og spændende. Det er der næsten dødsstraf for hjemme hos mig ;-) Rør blot ikke ved min gamle jul – eller ihvertfald ikke ved min klassiske rødkålsopskrift. Få opskriften herunder.

Glædelig jul til alle jer derude!

rødkålsopskrift

1 rødkålshoved (ca. 600 g snittet kål)
2 dl lagereddike
2 dl æblecidereddike
300 g rørsukker/sukker
450 g ribsgelé
4 store laurbærblade

Læs også: Vietnamesisk inspirerede ribben

Halver rødkålshovedet, og del de to halve i 4 lige store dele. Snit kålen i strimler på ca 5mm.
Kom det hele op i en gryde med låg, og kog det op, fjern låget og rør rundt i kålen. Lad det simre uden låg i ca 45 minutter.

Hvis du ikke har æblecidereddike, kan du nøjes med lagereddike (4dl i alt)

TIP til ovenstående rødkålsopskrift!

Kålen smager rigtig godt, hvis du kommer lidt af andefedtet ved, når du varmer den op juleaften.

Læs også: Sort bønnesalat med persille og bagte rødbeder

grysgryder

Madbloggen GrysGryder

“Jeg er kok og fortæller om min madglæde og mad — og giver dig tips og tricks og opskrifter. Når jeg rejser bringer jeg mine madreportager på bloggen, jeg husker dig på årstidens frugter og grønt og fører dig ind i en verden, hvor køkkener dufter af hjemmebag, steg og frikadeller. Jeg laver også sjov slik.” Gry voksede op på Lolland, hvor hun var med, når dyrene blev slagtet, og hvor hun gik på jagt i naboernes frugthaver.