Grys klassiske rødkålsopskrift
Folk putter mange sjove ting i rødkålen til juleaften, såsom kanel, appelsin, stjerneanis, osv. i forsøg på at lave den ny og spændende. Det er der næsten dødsstraf for hjemme hos mig ;-) Rør blot ikke ved min gamle jul – eller ihvertfald ikke ved min klassiske rødkålsopskrift. Få opskriften herunder.
Glædelig jul til alle jer derude!
1 rødkålshoved (ca. 600 g snittet kål)
2 dl lagereddike
2 dl æblecidereddike
300 g rørsukker/sukker
450 g ribsgelé
4 store laurbærblade
Læs også: Opskrift: Raw saltede karamelkager med chokolade
Halver rødkålshovedet, og del de to halve i 4 lige store dele. Snit kålen i strimler på ca 5mm.
Kom det hele op i en gryde med låg, og kog det op, fjern låget og rør rundt i kålen. Lad det simre uden låg i ca 45 minutter.
Hvis du ikke har æblecidereddike, kan du nøjes med lagereddike (4dl i alt)
TIP til ovenstående rødkålsopskrift!
Kålen smager rigtig godt, hvis du kommer lidt af andefedtet ved, når du varmer den op juleaften.
Læs også: Brunch med svampe