Traditionen tro fejrede vi Skt. Hans med nogle af vores bedste venner og deres børn. Jeg elsker den dag! Der hersker kaos og larm, når vi alle taler i munden på hinanden, og ungerne løber ud og ind af huset. Men jeg er aldrig stresset på noget tidspunkt, for det er nemlig altid sammenskudsgilde. På den måde kan vi allerede mødes kl 17, og ingen skal stå og svede i køkkenet i flere timer.

Læs også: Geniale opskrifter: Græskar på nye måder

I år skinnede solen om dagen, så det skulle være en rigtig midsommersalat til de grillede bøffer og den hjemmelavede bearnaise.

Gry’s midsommersalat:

(10 voksne og 5 børn)

300 g blandet spæd salat

1 bakke små danske jordbær

1 bundt grønne asparges

8 store fede hvide asparges

1 gederulle ca. 200 g

Mørk balsamico

En god olivenolie

midsommersalat

Kog asparges møre og snit dem i mundrette stykker. De grønne skal koge ca. halvandet minut og de hvide ca. 4-5 minutter. Kom dem i koldt vand, når de er kogt færdige.

Skær gedeosten i skiver og halvér dem. Jeg brugte en creme brulee-brænder til at give dem lidt farve, men det kan også gøres under grillen i ovnen.

Læs også: Påskegodter i gul og orange – Påskekyllinger

Hold øje med dem, for lige pludselig går det stærkt.

Jordbærrene skylles og halveres.
Byg nu salaten op på et stort fad, og slut af med at hælde balsamico og olivenolie over. Slut af med lidt frisk kværnet sort peber.

grysgryder

Madbloggen GrysGryder

“Jeg er kok og fortæller om min madglæde og mad — og giver dig tips og tricks og opskrifter. Når jeg rejser bringer jeg mine madreportager på bloggen, jeg husker dig på årstidens frugter og grønt og fører dig ind i en verden, hvor køkkener dufter af hjemmebag, steg og frikadeller. Jeg laver også sjov slik.” Gry voksede op på Lolland, hvor hun var med, når dyrene blev slagtet, og hvor hun gik på jagt i naboernes frugthaver.