Hasselnøddehjerter som smager, så englene synger

Ender du også år efter år med at bage de samme julesmåkager? Så skulle du prøve de her sprøde og lette hasselnøddehjerter – de smager, så englene synger ;-)

Læs også: Grønne pizzabunde og blomkålspizza

Nedenstående giver cirka. 50 stk hasselnøddehjerter.

200 g blødt smør
160 g sukker
1 æg
240 g hvedemel
100 g hasselnødder

hasselnøddehjerter

Bag hasselnødderne i 8-10 minutter ved 180 grader. Køl dem af og fjern hinderne ved at nuldre dem mellem håndfladerne. Lad hasselnødderne køle i et par timer – bag dem evt. dagen før, så klumper hasselnødderne ikke så meget, når du blender dem. Jeg bruger en kaffekværn, og blender dem over ca. 3 gange.

Læs også: Nemme pizzasnegle

Pisk smør og sukker luftigt. Kom ægget i. Bland mel og hasselnøddemel sammen. Ælt dejen sammen. Kom halvdelen i en sprøjtepose med en rund tyl i, og sprøjt dine hjerter op. Hvis du kommer al dejen i på én gang, kan de være svære at sprøjte ud.

Bag dem i en forvarmet ovn, oven- og undervarme 10-11 minutter på 180 grader. Lad småkagerne køle helt af, inden du kommer dem i en kagedåse eller bøtte med låg.

hasselnøddehjerter

Læs også: Hjemmelavet syrensaft fra egen have

grysgryder

Madbloggen GrysGryder

“Jeg er kok og fortæller om min madglæde og mad — og giver dig tips og tricks og opskrifter. Når jeg rejser bringer jeg mine madreportager på bloggen, jeg husker dig på årstidens frugter og grønt og fører dig ind i en verden, hvor køkkener dufter af hjemmebag, steg og frikadeller. Jeg laver også sjov slik.” Gry voksede op på Lolland, hvor hun var med, når dyrene blev slagtet, og hvor hun gik på jagt i naboernes frugthaver.