Hasselnøddehjerter som smager, så englene synger
Ender du også år efter år med at bage de samme julesmåkager? Så skulle du prøve de her sprøde og lette hasselnøddehjerter – de smager, så englene synger ;-)
Læs også: Jul med Claus Dalby
Nedenstående giver cirka. 50 stk hasselnøddehjerter.
200 g blødt smør
160 g sukker
1 æg
240 g hvedemel
100 g hasselnødder
Bag hasselnødderne i 8-10 minutter ved 180 grader. Køl dem af og fjern hinderne ved at nuldre dem mellem håndfladerne. Lad hasselnødderne køle i et par timer – bag dem evt. dagen før, så klumper hasselnødderne ikke så meget, når du blender dem. Jeg bruger en kaffekværn, og blender dem over ca. 3 gange.
Læs også: Undgå ild i din juledekoration
Pisk smør og sukker luftigt. Kom ægget i. Bland mel og hasselnøddemel sammen. Ælt dejen sammen. Kom halvdelen i en sprøjtepose med en rund tyl i, og sprøjt dine hjerter op. Hvis du kommer al dejen i på én gang, kan de være svære at sprøjte ud.
Bag dem i en forvarmet ovn, oven- og undervarme 10-11 minutter på 180 grader. Lad småkagerne køle helt af, inden du kommer dem i en kagedåse eller bøtte med låg.
Læs også: Agurkeskåle med ørredmousse