Hindbærsnegle med fuldkorn og meget mindre sukker
Vil du gerne spare lidt på sukkeret, så prøv hindbærsnegle efter denne opskrift
Når du er lækkersulten, men alligevel gerne vil spare på sukkeret og den hvide mel, så er de her hindbærsnegle en god idé. Der nemlig ikke ret meget sukker i og halvdelen af melet er fuldkornshvedemel – det er da win win.
Læs også: Æble-pæresmør
Opskrift på hindbærsnegle
Det skal du bruge
Dejen
- 600 g mel (300g fuldkornshvede og 300g alm. hvedemel)
- ½ tsk salt
- 150 g blødt smør
- 2 dl mælk
- 50 g gær
- 2 æg
- 4 spsk sukker
- 2 tsk kardemomme
Fyldet
- 50 g smeltet smør
- 50 g sukker
- 250 g hindbær (friske eller frosne)
Glasuren
- 1 1/2 dl flormelis
- saft af 1 citron
Læs også: Verdensmester i chokolade
Sådan gør du
Bland mel, salt og det bløde smør i en skål. Lun mælken til det er håndvarmt (max 35 grader) og opløs gæren deri.
I en anden skål pisker du æg, sukker og kardemomme luftigt.
Bland først mælken i mel- og smørblandingen – og bland derefter ægge- og sukkerblandingen i.
Dejen æltes igennem og hviler tildækket i 30 minutter.
Mens dejen hæver koger du hindbærmassen:
Smelt smørret, kom sukker og hindbær i og giv det et opkog. Lad det køle af.
Sådan laver du sneglene
Rul nu dejen ud til en firkant i ca. 5 mm. tykkelse og fordel hindbærmassen med en bagepensel.
Rul dejen sammen til en lang pølse og skær dejen i skiver af ca. 2 cm tykkelse.
Kom sneglene i en form beklædt med bagepapir, og lad dem hæve i ca 25 minutter.
Bag dem 20-25 minutter ved 190 grader.
Lad dem køle og hæld glasur på.
TIP
Du kan bytte hindbær ud med andre bær og sukkeret ud med honning, og hvis de skal med i madpakken, kan du jo undlade glasuren, så er de sundere.
Hvis du gerne vil have dem som rigtig kage, skal du fordoble sukkeret og kun bruge almindelig hvedemel.
Læs også: Opskrift: Lav din egen chokoladebar
Tekst Gry Sara Windelev
Foto Gry Sara Windelev