Hjemmelavede ristede løg
Skal der smørrebrød på bordet, kan de små detaljer gøre hele forskellen på smagsoplevelsen. Vil du servere noget, som er rigtig lækkert og nemt, så lav dine egne ristede løg. Lav rigeligt, for de bliver helt sikkert spist – også bare som de er.
Læs også: Smørrebrød med røgede kartofler, hønsesalat og tørsaltet bacon
Du skal bruge
1 liter smagsneutral olie
3 løg
Ca. 2 dl hvedemel.
Fint salt evt. med smag
Sådan gør du
- Varm olien op. Den må ikke være så varm, at den ryger. Min kogeplade går op til 14, så jeg stiller den på 11 – det plejer at passe.
- Pil løgene og skær dem midtover fra top til bund. Snit nu dine løg fint. Vend en lille håndfuld ad gangen i mel, ryst det overskydende mel af ved at komme løgene i en si.
- Løgene friteres gyldne, tages op med en hulske, og lægges på fedtsugende papir.
- Drys med fint salt, evt. noget med smag.
Læs også: Pynt januar op med blomsterløg og masser af farver