Hjemmelavede tortillaer med pulled stout ossobuco

Efteråret er godt i gang, og så er det tid til at lade de mere robuste retter simre på komfuret og dufte lifligt fra ovnen

Hjemmelavede tortillaer med pulled stout ossobuco 

Opskrift til 4 personer

Ossobuco

  • 6 skiver okseskank
  • 4 fed hvidløg
  • 1/2 bundt koriander
  • 1 stort løg
  • 2 chili
  • 2 lime (saften fra dem)
  • 1 tsk. spidskommenfrø/ 2 tsk. stødt
  • 1 spsk. tørret oregano
  • 2 laurbærblade
  • 1/2 l okse/kalve/hønsefond (evt. bouillon)
  • 1/2 l sweet stout
  • 70 g tomatpuré
  • 4 stjerneanis

Sådan gør du

  1. Det hele kommes i en stegeso eller en støbejernsgryde med låg. Sæt det i ovnen om eftermiddagen ved 90 grader, og tag det ud, når du står op om morgenen. Det skal have ca. 14 timer – alternativt 3 timer ved 180 grader.
  2. Fisk kødet op, sigt saucen og kog den ind til en tredjedel. Bland saucen med kødet, så det bliver lige som pulled pork.

Læs også: Ale-marineret frilandskylling med champignonsauce

Hvedetortillaer

Opskrift til 16 små tortillaer

  • 450 g hvedemel
  • 1 tsk. bagepulver
  • 1 tsk. salt
  • 50 g olivenolie
  • 2 dl vand

Sådan gør du

  1. Det hele røres sammen, og dejen æltes glat. Hviler i 15 minutter.
  2. Del dejen i 16 lige store boller, og rul dem så tyndt som muligt. NB: Læg ikke de ubagte tortillas oven på hinanden, da de kan klistre sammen.
  3. Steg tortillaerne på en tør pande ved halvhøj varme. 1 minut på den ene side, og 30 sekunder på den anden side.

Server lidt forskelligt grønt til og en god chilisauce eller frisk chili.

Læs også: Ale-marineret frilandskylling med champignonsauce

Tekst  Gry Sara Windelev

Foto  Line Falck Christensen