Den er grøn, den er sund – og den er populær som aldrig før. Vi hylder avocado med en superlækker hjemmelavet avocado-is med frugt

Opskrift på avocado-is til 4 personer

Ingredienser

  • 3 avocado (ca. 300 g)
  • 100 g flormelis
  • Skal og saft af 1 økologisk citron
  • 1 dåse kokosmælk

Læs også: Risalamande med skovbær og letsaltet karamel

Sådan gør du

Det hele køres helt fint på en foodprocessor og køres derefter til færdig is i en ismaskine, hvorefter den er klar til servering.

Har du ikke en ismaskine, så kom massen i fryseren og rør i den hver time, så den ikke danner iskrystaller. Server isen, når den har den perfekte konsistens –efter ca. 5-6 timer, alt efter formen, du fryser isen i.

Serveringsforslag: diverse frugter og evt. mørk pebermyntechokolade. Her er brugt kiwi og kerner fra granatæble.

Læs også: Parfait med letsaltet nøddekaramel

Avocado-is

Tekst  Gry Sara Windelev

Foto  Line Falck Christensen