Når den dejlige hyld blomstrer, åbner der sig en verden af muligheder, både med dens blomster og senere på året bærrene.

Et par flasker hyldeblomstsaft, tager ikke mere end en times tid at lave og der er mange timers glæde i dem bagefter. Her får du vores egen opskrift, som er nem og hurtig.

Ingredienser

  • 40-50 blomsterskærme uden den grove stilk
  • 1 kg sukker
  • 3 citroner
  • 50 gr citronsyre
  • 2 liter vand

Fremgangsmåde

Bland sukker og citronsyre godt. Bring vandet i kog og tilsæt sukkerblandingen. Når sukkeret er helt opløst slukkes for blusset og derefter tilsættes citroner i skiver og hyldeblomstskærme, Rør godt rundt.

Når det er afkølet, sættes det på køl og skal herefter trække i tre-fire dage. Der skal røres i det et par gange dagligt.

Hæld saften på patentflasker, der er skoldet med kogende vand og skyllet med atamon.

Den færdige saft blandes med 3-4 dele vand.

Holdbarhed i køleskab er ca. 3-4 mdr.

Tip. Hæld noget af saften i en isterningebakke og frys den. Så har du hyldeblomstsaft i meget længere tid og det fylder ikke så meget som på flasker.

Dejlig drink til en solskinsdag

2 cl vodka

1 del hyldeblomstsaft

3 dele dansk vand

Godt med isterninger

Læs også: Hjemmelavet syrensaft fra egen have

Tekst  Gitte Højbjerg

Foto  Gitte Højbjerg