Hjemmelavet syrensaft fra egen have

Har du nogensinde prøvet at lave syrensaft?

Hvis ikke, skulle du give det et forsøg – og du kan lige nå det, inden de afblomstrer. Det laves på samme måde som hyldeblomstsaft. Jo mørkere blomsterne er, desto mørkere bliver saften også. Jeg har de lyslilla i min have, så min saft er meget lys og klar.

syrensaft

Her får du min opskrift

1 kg sukker
2 l. vand
2 citroner
2 tsk. citronsyre
30 klaser syrener

Læs også: Langtidsbagte tomater

syrensaft

Sådan gør du

Pluk alle blomsterne af klaserne og kom dem i en beholder med et tætsluttende låg.
Kog vand og sukker til sukkeret er opløst, tilsæt citronsyre.
Riv skallen af citronerne, skær det hvide af, og skær til sidst citronerne uden skallen i skiver, herved undgår du, at saften bliver bitter.

Kom citronskiver, skal og blomsterne ned til den kogende sukkerlage. Hæld det hele ned i beholderen, læg låg på og sæt saften i køleskabet 3-4 dage.
Sigt saften fra når den har trukket og hæld den på rengjorte glasflasker, som evt er skyllet med atamon.
Sæt saften på køl.

Blandingsforhold er ca 1:4

syrensaft

Læs også: Risotto med kantarel, squash og fennikelblomst

grysgryder

Madbloggen GrysGryder

“Jeg er kok og fortæller om min madglæde og mad — og giver dig tips og tricks og opskrifter. Når jeg rejser bringer jeg mine madreportager på bloggen, jeg husker dig på årstidens frugter og grønt og fører dig ind i en verden, hvor køkkener dufter af hjemmebag, steg og frikadeller. Jeg laver også sjov slik.” Gry voksede op på Lolland, hvor hun var med, når dyrene blev slagtet, og hvor hun gik på jagt i naboernes frugthaver.