Hjemmelavet vaniljeis med mynte smager skønt og tager kun 20 minutter at forberede. Nedfrysningstiden varierer afhængig af du bruger ismaskine eller fryser.

Ingredienser til 6 dl færdig is

2 håndfulde mynteblade inkl. de småstilke, de sidder på

4 dl piskefløde

4 store æggeblommer

70 g koldslynget honning

1 tsk vaniljepulver eller kornene fra 1 vaniljestang

Skyl og slyng myntebladene, og grofthak dem. Kog fløden op til kogepunktet, tilsæt myntebladene, og tag fløden af varmen. Lad den køle helt af, og sæt den derefter i køleskabet natten over.

Dagen efter sier du fløden fra bladene, og sørg for at mase bladene godt ned i sigten, så du får så meget fløde med som muligt. Pisk fløden stiv.

Pisk æggeblommerne helt lyse, og pisk honning og vaniljepulver i. Vend den piskede fløde med æggeblommerne, og frys den enten i en egnet boks eller i ispindeforme.

Læs også: Lækker hjemmelavet rabarbersorbet

Variation

Du kan erstatte lidt af flødeskummet med fed yoghurt, og du kan også lave isen med en anden krydderurt som fx estragon, mynte, citronverbena eller citronmelisse. Du kan også smage den til med lidt fintrevet citron- eller bergamotskal, hvis du har lyst til det.

Og endelig kan du lave en chokoladeversion. Her smelter du mørk 70 % chokolade med i fløden. Brug 50-75 g til denne portion, og ellers er fremgangsmåden den samme, også hvad piskning angår, den lader sig fint piske. Jeg har ikke prøvet at lave den med hvid chokolade, men tænker, at det må være lige så godt, og man kan sikkert lave en fræk version med lidt karamelcrunch i også.

Læs også: Ismageriet som i de gamle dage

Opskriften er venligst udlånt af Forlaget Muusmann og er uddrag fra bogen ”KRYDDERURTER” af Sandra Pugliese.

Tekst  Sandra Pugliese

Foto  Forlaget Muusmann