Hokaido græskarhummus
I sidste uge lavede jeg græskarhummus på jobbet
Der var rigtig mange, som bad om opskriften, og det kan jeg jo ikke sige nej til, så derfor skal i også have den.
Butikkerne bugner af diverse former for græskar lige nu. En af de græskar du kan få alle steder, er Hokaido. Den er nem at bruge, fordi du ikke behøver at skrælle den.
Min søn, Jens Emil er også rigtig glad for den, det er en sund snack, og en god idé til madpakken.
Læs også: Snack af græskarkerner
Græskarhummus
1 mellemstørrelse Hokaido-græskar
1 1/2 spsk. timian
2 + 6 spsk. olivenolie
2 fed hvidløg
2 dåser Lima-bønner eller hvide bønner
1 citron
2 spsk. tahin
4 spsk. sød chilisauce
2 tsk. stødt spidskommen
salt og peber
Læs også: Crostini med lun brie og rosmarinhonning
Sådan gør du
Skyl græskaret, flæk det og tag kernerne ud.
Skær det ud i mellemstore stykker og vend dem med 2 spsk. olivenolie, 1 1/2 spsk. timian, salt og peber.
Bages på 200 grader i 20 minutter.
Kom hvidløg i foodprocessoren og kør det så fint som muligt.
Kom græskar, de drænede bønner, saften af 1 citron, tahin, sød chilisauce, spidskommen, 6 spsk. olivenolie,
og kør det til en cremet masse. Smag til med salt.
TIP Der bliver en ret stor portion ud af det, men du kan fryse det hvis du ikke kan nå at spise det hele indenfor 5 dage. Du kan også nøjes med, at lave en halv portion, og bruge resten af græskaret til en suppe, eller i en salat.
Læs også: Opskrift: Dhal med hokkaido-græskar
Tekst Gry Sara Windelev
Foto Gry Sara Windelev