Sådan holder du din guacamole frisk og grøn i flere dage
Har du prøvet at lave for meget guacamole og gemme det til dagen efter for blot at erfare, at det bliver kedeligt og brunt? Så skal du bare gøre det, jeg gør – jeg hælder nemlig lidt koldt vand forsigtigt på toppen, cirka 2 cm, og dækker den med film eller låg og sætter den på køl. Den kan snildt holde sig fin og grøn i op til 3 døgn.
På billederne kan du se, hvordan det ser ud efter 24 og 48 timer. Jeg hældte vandet fra efter 2 døgn på køl, rørte i guacamolen, og fin var den. Der var kun en meget lille farveforskel.
Læs også: Kyllingeboller med hindbær- og chiliglace
Min opskrift på guacamole
3 avocadoer
2 fed hvidløg (3 små)
1 rødløg
saften fra 1 lime
3 spsk. sød chilisauce
Kom løg og hvidløg i en foodprocessor, kør det godt sammen.
Kom avocado, limesaft, chilisauce og lidt salt i, og kør det hele til en blød og glat konsistens.

Guacamole-skålen første dag

… efter 24 timer

… og efter 48 timer