Sådan holder du din guacamole frisk og grøn i flere dage

Har du prøvet at lave for meget guacamole og gemme det til dagen efter for blot at erfare, at det bliver kedeligt og brunt? Så skal du bare gøre det, jeg gør – jeg hælder nemlig lidt koldt vand forsigtigt på toppen, cirka 2 cm, og dækker den med film eller låg og sætter den på køl. Den kan snildt holde sig fin og grøn i op til 3 døgn.

På billederne kan du se, hvordan det ser ud efter 24 og 48 timer. Jeg hældte vandet fra efter 2 døgn på køl, rørte i guacamolen, og fin var den. Der var kun en meget lille farveforskel.

Læs også: Bagte mini peberfrugter med mozzarella

Min opskrift på guacamole

3 avocadoer

2 fed hvidløg (3 små)

1 rødløg

saften fra 1 lime

3 spsk. sød chilisauce

Kom løg og hvidløg i en foodprocessor, kør det godt sammen.

Kom avocado, limesaft, chilisauce og lidt salt i, og kør det hele til en blød og glat konsistens.

guacamole

Guacamole-skålen første dag

guacamole

… efter 24 timer

guacamole

… og efter 48 timer

grysgryder

Madbloggen GrysGryder

“Jeg er kok og fortæller om min madglæde og mad — og giver dig tips og tricks og opskrifter. Når jeg rejser bringer jeg mine madreportager på bloggen, jeg husker dig på årstidens frugter og grønt og fører dig ind i en verden, hvor køkkener dufter af hjemmebag, steg og frikadeller. Jeg laver også sjov slik.” Gry voksede op på Lolland, hvor hun var med, når dyrene blev slagtet, og hvor hun gik på jagt i naboernes frugthaver.