Hummus med grønkål giver ekstra smag og sprødhed

Desuden har den sprøde kål vist sig at virke kræfthæmmende, og da den samtidig smager godt og kan anvendes i mange forskellige retter, er det virkelig svært at finde argumenter for ikke at bruge den jævnligt i sin madlavning.

Læs også: Rosmarin- og honningmarineret walisisk lammemørbrad med grønkålssalat

 

Hummus med grønkål

Opskrift til 4 personer

Det skal du bruge

  • 75 g hakket frisk grønkål
  • 1 fed hvidløg
  • 1 tsk. spidskommen
  • 1 spsk. tahin
  • Skal og saft af 1 økologisk citron
  • 1 dåse kikærter
  • 1 dl. olivenolie

Sådan gør du

  1. Kom grønkål og hvidløg i blenderen sammen med spidskommen, tahin, citronskal og saft i blenderen, og kør det sammen.
  2. Tilsæt kikærter og blend. Hæld olivenolien i og smag til med salt og peber.

TIP. Lav hummussen efter du har lavet pestoen med grønkål og valnødder uden at vaske blenderglasset, det giver lidt ekstra smag. De 2 komplimenterer hinanden helt fantastisk!

Læs også: Koteletter marineret i salviepesto med squash- og grønkålssalat

Tekst  Gry Sara Windelev

Foto  Line Falck Christensen