Hurtig lagkage med flødeboller, jordbær og “After Eight”

I sidste uge fyldte jeg 43, og havde traditionen tro inviteret min familie. Hvert år laver jeg en flødebollelagkage med jordbær, men i år fik den et lille “farmor-tvist” i form af et lag ‘After Eight’ og lidt nøddekaramel på toppen, som jeg havde tilbage fra den skovbærdessert med rødvin, som jeg lavede i en tidligere udgave af VoresVilla.

fødselsdagslagkage

Læs også: Vietnamesisk kyllingesuppe med fuldkornsnudler

Lagkagen tager ca 15 minutter at lave.

Du skal bruge:
3 lagkagebunde
1/2 piskefløde
2 bakker flødeboller
500 g jordbær
1 pakke After eight
(evt lidt nøddeknas på toppen)

fødselsdagslagkage

Pisk fløden og brug en dejskraber til at vende den med de 2 bakker flødeboller minus flødebollebundene.
Smør nu lidt på den nederste bund, og fordel After Eight oven på skummet, og kom igen lidt mere skum oven på.
På det næste lag i lagkagen, kommer du lidt skum på og jordbær i kvarte.
Læg den sidste lagkagebund på, og fordel resten af skummet og jordbærrene.
Top evt med lidt hakket nøddekaramel.

Læs også: Crostini med lun brie og rosmarinhonning

fødselsdagslagkage

Lagkagen kan med fordel laves dagen før.
Hvis du gerne vil have, at bundene skal være lidt svampede, kan du smøre dem med lidt jordbærpuré (blendede friske jordbær) eller jordbærmarmelade.

grysgryder

Madbloggen GrysGryder

“Jeg er kok og fortæller om min madglæde og mad — og giver dig tips og tricks og opskrifter. Når jeg rejser bringer jeg mine madreportager på bloggen, jeg husker dig på årstidens frugter og grønt og fører dig ind i en verden, hvor køkkener dufter af hjemmebag, steg og frikadeller. Jeg laver også sjov slik.” Gry voksede op på Lolland, hvor hun var med, når dyrene blev slagtet, og hvor hun gik på jagt i naboernes frugthaver.