Hvide asparges med hellefisk og kapers- og æggevinaigrette

Sæsonen for danske hvide asparges er ret kort, så det gælder om at give den gas, mens de er her.

Derfor har vi sørget for, at du kan invitere venner og familie til en komplet og yderst delikat aspargesret – her med hvide asparges.

Læs også: Spicy gulerodssuppe med citrongræs og kokos

Det skal du bruge – opskrift per person

  • 3-5 hvide asparges
  • Hellefisk, 3 store skiver
  • 1 hårdkogt æg
  • 1 spsk. kapers
  • ½ tsk. hvid balsamico
  • 1 spsk. olivenolie
  • Lidt hakket persille
  • Evt. rugbrødscroutoner eller ristet rugbrød

Sådan gør du

  1. Kom æggene i kogende vand og lad dem koge 8 minutter.
  2. Hak dem, og vend dem med kapers, hvid balsamico, olivenolie, hakket persille, salt og peber.
  3. Kog de skrællede hvide asparges i ca. 2 minutter, alt efter tykkelsen.
  4. Anret hellefisken oven på aspargesene, og kom vinaigretten henover.

Drys med rugbrødscroutoner eller server ristet rugbrød til.

TIP

Fungerer også rigtig godt i en sandwich eller som en salat.

Læs også: Torsk med puré og chips af jordskokker

Tekst  Gry Sara Windelev

Foto  Line Falck Christensen