Hvidløgsbrød med bacon og mozzarella

Her får du opskriften på en luksusversion af det velkendte hvidløgsbrød, nu med bacon og mozzarella.

Ingredienser:

• 1 flute

• 1 forårsløg

• 1 frisk mozzarella (gerne bøffel)

• 1 fed hvidløg

• 5 skiver stegt bacon i tern

• 1 spsk. hakket frisk timian eller andre friske krydderurter, f.eks. basilikum, oregano, rosmarin eller salvie

Fremgangsmåde:

Del flutet midt over og udhul det så godt du kan. Pas på at du ikke laver hul hele vejen igennem.

Gem indmaden af flutet og bland det med smuldret mozzarella, hakket forårsløg, stegt bacon i tern, revet hvidløg og hakket frisk timian.

Fordel nu fyldet i begge halvdele af flutet og skær dem halvt igennem, ca. 2 cm ned.

Bages i ovnen 8-10 minutter ved 180 grader.

Du kan sagtens lave flutet tidligt på dagen og lægge det på køl, indtil du skal bruge det.

Læs også: Hasselbach kartofler med bacon og timian

TIP. Du kan komme både friskt og syltet jalapeno i, hvis du kan lide det spicy.

Tekst  Gry Sara Windelev

Foto  Line Falck Christensen